AMC: geen nieuwe patiënten voor reumachip

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 28 jul 2016

reumachipHet Academisch Medisch Centrum in Amsterdam gaat geen nieuwe reumatoïde artritis patiënten meer behandelen met de reumachip. Het apparaat wordt wel verder ontwikkeld. De onderzoekers denken dat het nog jaren gaat duren voordat de reumachip als reguliere behandeling kan worden aangeboden.

Resultaat beperkt

Wisselende resultaten is de reden dat het patiëntenonderzoek gestopt is. Twaalf patiënten reageerden goed op de behandeling met de reumachip. De andere 5 deelnemers ondervonden geen positieve veranderingen. Dit resultaat is volgens het AMC te beperkt. De chip die wordt gebruikt is eigenlijk ontwikkeld voor mensen met epilepsie. Er wordt nu aan een nieuwe versie gewerkt, die speciaal bedoeld is voor mensen met reumatoïde artritis.

Remt ontstekingen

De reumachip wordt geïmplanteerd in het lichaam van de patiënt. Het geeft een elektrisch signaal af aan de nervus Vagus. Dit is één van de belangrijkste zenuwen van de mens. Bij sommige patiënten heeft dit effect op de ontstekingen. Zie ook ons eerdere bericht over deze reumachip >>>
Of de nieuwe versie de ontstekingen beter remt, zal straks op een grotere groep patiënten met reumatoïde artritis getest worden.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 3   Gemiddelde:  5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties