Artrose: 900.000 patiënten voelen doorlopend pijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 1 nov 2016

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening. Van de 1,1 miljoen patiënten met artrose ondervindt 84 procent ‘vaak’ of ‘dagelijks’ pijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het ReumaNederland, dat samen met Erasmus MC Huisartsengeneeskunde is uitgevoerd.

Pijnbestrijding

artrose-medicatie-helpt-nietDe onderzoekers concluderen dat het nog slecht gesteld is met de pijnbestrijding bij artrose. De voorgeschreven medicatie werkt slechts bij 30 procent van de patiënten naar behoren. Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen bij het Reumafonds, vindt het frustrerend te moeten constateren dat Anno 2016 de pijnbestrijding nog tekort schiet. Daar zal volgens haar méér onderzoek naar verricht moeten worden.

Kwaliteit van leven

Effectieve pijnbestrijding is belangrijk voor een goede kwaliteit van leven van artrose-patiënten. Een onderzoeksteam van Erasmus MC gaat nu kijken welke dosering en inname-frequentie van verschillende pijnbestrijdingsmiddelen het beste werken bij artrose.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.