Bloedtest kan beginnende artrose aantonen

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 17 nov 2016

Over ongeveer twee jaar kan met een simpele bloedtest beginnende artrose worden aangetoond. Deze nieuwe test is ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Warwick in Engeland. Deze methode kan zelfs onderscheid maken tussen artrose en reumatoïde artritis en andere ontstekingsziektes van de gewrichten.

‘Handtekening’

bloed-test-artrose-voorspellenDe bloedtest identificeert een ‘handtekening’ in het bloedplasma die wordt achtergelaten door beschadigde kraakbeencellen. De onderzoekers beweren dat ze aan de hand daarvan met zekerheid kunnen voorspellen wat voor type artrose de patiënt gaat ontwikkelen. Daardoor kan in een vroeg stadium met een preventieve behandeling worden gestart.

Voorkomen

De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat hun ontdekking een grote stap voorwaarts is voor een vroege ontdekking van artrose. “Door direct te beginnen met een behandeling kan een pijnlijke en slopende ziekte voorkomen worden,” aldus één van de ontwikkelaars van deze bloedtest.

Bron

Zie de volledige (Engelstalige) publicatie.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.