Doneren voor doorbraak reumaonderzoek

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 14 mrt 2016

Van 21 tot en met 26 maart a.s. houdt het Reumafonds weer haar collecteweek. Voor het eerst is het nu ook mogelijk om mobiel te pinnen aan de deur. Zo hoopt de organisatie de opbrengsten te kunnen verhogen. Dat is hard nodig om onderzoeken te kunnen financieren die moeten leiden tot betere behandelmethoden en nieuwe wetenschappelijke doorbraken.

reumafonds-collecteren

Mobiel pinautomaat

Het Reumafonds ontvangt geen overheidssubsidie en is dus volledig afhankelijk van donaties en giften. In de eerste officiële lenteweek van maart gaan daarom 60.000 vrijwilligers op pad om te collecteren voor het fonds. Daarvan hebben 500 collectanten de beschikking over een mobiel pinapparaat. Bijna ieder jaar haalt het Reumafonds tijdens haar collecteweek een fors bedrag op. Daarmee financiert het ongeveer 60 procent van het reuma-onderzoek in Nederland.

Reuma-vaccin

Volgens het 90-jarige Reumafonds zijn de ontwikkelingen de laatste vijf jaar in een stroomversnelling geraakt. Dat is niet alleen goed nieuws voor mensen met artrose en reumatoïde artritis, maar ook voor patiënten die lijden aan een minder vaak voorkomende reumatische aandoening. Zo wordt er hard gewerkt aan een vaccin om een aantal vormen van reuma te voorkomen.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.