HandScan in steeds meer ziekenhuizen

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 8 jun 2017

Steeds meer ziekenhuizen gaan testen met de HandScan. Met dit medische apparaat kan heel snel en pijnloos gemeten worden hoe actief Reumatoïde artritis in de handen en polsen is. Na het Maxima Medisch Centrum Eindhoven hebben nu ook het UMC Utrecht, het St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein, de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar, het Meander Medisch Centrum Amersfoort en de Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn een HandScan in huis.

Ziekteactiviteit

Het UMC Utrecht is vanaf de start betrokken geweest bij de ontwikkeling van de HandScan. Uit uitgebreide testen is gebleken dat dit medische apparaat ontstekingen in de handen en polsen goed in beeld kan brengen. Zo kan de algehele ziekteactiviteit goed gemeten worden. De zes ziekenhuizen met een HandScan gaan de komende tijd in totaal met 122 reumatoïde artritis-patiënten aan de slag. Doel van dit onderzoek is om te kijken of door het inzetten van dit diagnostische apparaat de ziekte beter behandeld kan worden.

Belangrijke stap

De HandScan maakt de ontstekingen in handen en polsen zichtbaar op een beeldscherm. Daardoor kunnen ontstekingen sneller worden teruggedrongen. Dit is een belangrijke stap in de behandeling van Reumatoïde artritis. Als de HandScan inderdaad betrouwbaar blijkt te zijn, kunnen in de toekomst nog meer patiënten beter behandeld worden.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.