Huisartsen gaan zich op minder medicijnen en meer goede voeding richten

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 28 jun 2016

Een pilletje is niet voldoende bij reumatische klachten als die bij artrose en reumatoïde artritis. De nieuwe artsenvereniging Arts en Voeding vindt dat het anders moet. De focus moet meer komen te liggen op voeding en leefstijl. Dit kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Artsen hebben geen idee

arts en voedingDe nieuwe organisatie wil de kennis over het effect van goede voeding op ziektes – zoals reuma, kanker en diabetes – onder huisartsen vergroten. Het kennisinstituut TNO en een aantal hoogleraren ondersteunen dit initiatief. Huisarts Tamara Weijer – één van de oprichtsters van deze Stichting – stelt dat artsen geen idee hebben over het gezondheid bevorderend effect van goede voeding. Met pillen alleen los je volgens haar een chronische ziekte niet op. Er kan meer bereikt worden door het voedingspatroon van de patiënt aan te passen.

Miljardenbesparing

Volgens Weijers gaat het al mis op de artsenopleiding. “Voeding komt in totaal maar een paar uur aan bod. Daardoor hebben huisartsen niet geleerd om adviezen te geven over gezondere voeding en een betere levensstijl. Door de kennis bij huisartsen te vergroten, kan bovendien vele miljarden worden bespaard in zorgkosten.”

Lees meer over de invloed van voeding bij artrose of bij jicht.

Of ga naar de website van de vereniging Arts en Voeding >>>

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.