Nederlander scoort hoog met dagelijkse calcium inname

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 31 jul 2018

De dagelijkse inname van calcium bij volwassen lijkt over de hele wereld sterk te variëren. Buiten Noord-Amerika en Noord-Europa is de consumptie te laag om de botten sterk en gezond te houden. Nederland behoort met een gemiddelde inname van meer dan 1.000 mg per dag wereldwijd tot de absolute koplopers.

Calcium

Wereldwijde verschillen

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Amerikaanse Brown Universiteit. Er werden onderzoeksliteratuur en andere databronnen doorzocht om een beeld te krijgen van de gemiddelde calciuminname over de hele wereld. Uiteindelijk werd nuttige informatie gevonden met betrekking tot 74 landen. Volgens de onderzoekers wordt in veel landen de aanbevolen dagelijkse dosering van 1.000 mg niet gehaald. Dit geeft een verhoogd risico op fracturen en osteoporose.

Vaak minder aanbevolen

De onderzoekers ontdekten duidelijke regionale verschillen. De calciuminname was met minder dan 400 mg per dag het laagst in Zuid- en Oost-Azië. In Zuid-Amerika en Afrika was de inname van calcium tussen de 400 en 700 mg. Bovendien werd vastgesteld, dat de nationale aanbevelingen voor een ideale calciuminname over de hele wereld variëren. Vaak liggen deze lager dan de aanbevolen 1.000 mg per dag.

Klik hier om het bronartikel te lezen.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 2.5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties