Nieuw medicijn biedt hoop voor artrosepatiënten met slopende handpijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 30 nov 2017

Geneesmiddelenonderzoek voor artrose is doorgaans gericht op de knieën en heupen. De handen laten de meeste farmaceutische bedrijven links liggen. Onderzoekers van de St. George’s University in Londen zijn daarom actief op zoek gegaan naar een behandeling van handartrose. En met een veelbelovend resultaat.

Functieverlies handen

De pijn die artrose in de hand veroorzaakt wordt vaak door patiënten als slopend omschreven. Artsen behandelen deze aandoening met ontstekingsremmende pijnstillers. Meestal worden patiënten ook doorgestuurd naar de fysiotherapeut. Deze behandeling is noodzakelijk om functieverlies van de handen te voorkomen. Door de pijn kunnen veel patiënten de fysiotherapie niet voortzetten. Tijdens dit onderzoek naar het effect van 65 medicijnen bij handartrose, kwam Pregabaline als meest effectieve uit de bus.

Zes keer meer pijnverlichting

Pregabaline wordt in Nederland o.a. voorgeschreven bij epilepsie, zenuwpijn, angstgevoelens en soms ook bij voortdurende hik en rusteloze benen. Proefpersonen slikten gedurende drie maanden twee tabletten per dag. De patiënten rapporteerden zes keer meer pijnverlichting dan de deelnemers die een nepmiddel kregen toegediend. Bovendien nam het vermogen toe om dagelijkse taken te verrichten, zoals koken, wassen en stofzuigen.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 61    Gemiddelde: 4/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties