Oefentherapie bij heup- en knie-artrose terug in het basispakket

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 15 jun 2017

Goed nieuws voor patiënten met heup– en knieartrose. Vanaf 1 januari 2018 worden de kosten voor oefentherapie weer door de zorgverzekeraars vergoed. Het gaat om maximaal 12 behandelingen per jaar bij bijvoorbeeld een fysiotherapeut of Mensendiecktherapeut.

Tweede Kamer

Dit besluit heeft de ministerraad onlangs genomen op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het voorstel moet nog wel in juni worden besproken in de Tweede Kamer. Het ligt in de lijn van de verwachtingen, dat deze aanpassingen van het basispakket met een meerderheid wordt aangenomen. Daarna wordt het besluit definitief vastgesteld.

Spieren soepeler

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel in de behandeling van artrose. Daardoor worden de spieren soepeler en sterker, waardoor de pijn in de gewrichten wordt verlicht. Patiënten moesten sinds 2012 zelf betalen voor oefentherapie.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 23   Gemiddelde:  4.3/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties