Onderzoek stamceltherapie knie-artrose start in 2016

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 17 dec 2015

In 2016 start de afdeling Reumatische Ziekten van het Radboudumc in Nijmegen met een onderzoek naar stamceltherapie bij knie-artrose. Op dit moment heeft het ziekenhuis al veel aanmeldingen ontvangen. “We zijn niet actief op zoek naar nieuwe deelnemers. Dat zou in de toekomst nog kunnen veranderen. Dan zullen wij mogelijk contact met ‘Bewegen zonder Pijn’ opnemen om patiënten te rekruteren,” aldus reumatoloog Rogier Thurlings van het RadboudUMC.

Stamcellen uit buikvet

injectie knie stamcellenIn achttien Europese instellingen worden volgend jaar in totaal 150 patiënten met knie-artrose behandeld met stamcellen. Dit klinisch onderzoek is een vervolg op een project dat in 2014 werd afgerond. Toen kregen achttien patiënten eenmalig een injectie toegediend met stamcellen gekweekt uit eigen buikvet. Hoofdoel was om te kijken of deze behandeling veilig is. Nu wordt de effectiviteit van stamceltherapie getest. Dit kan in de toekomst leiden tot nieuwe behandelingsmogelijkheden bij artrose. Dat kan al snel zijn, maar het kan ook nog vele jaren duren.

Onderzoek met andere medicatie

Thurlings laat ons ook weten, dat de afdeling Reumatische Ziekten van het RadboudUMC ook zelf onderzoeken verricht met andere soorten medicatie voor artrose. Ook hiervoor is hij regelmatig op zoek naar deelnemers.

“Hiervoor zullen wij mogelijk te zijner tijd contact met u opnemen.” – aldus reumatoloog Rogier Thurlings van het RadboudUMC

Een goede reden dus om onze website en nieuwsbrieven goed in de gaten te houden!

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties