Dader Systemische Lupus Erythematodes (SLE) ontmaskerd?

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 8 aug 2019

Systemische Lupus Erythematodes (SLE) is een nare aandoening die overal in het lichaam ontstekingen kan veroorzaken. Ook aan de organen. Amerikaanse onderzoekers denken de dader nu op het spoor te zijn. Ze vermoeden dat overactivering van B-cellen de grote boosdoener is.


Een nieuwe studie verwijst naar de mogelijke oorzaak van Systemische Lupus Erythematodes (SLE). Dit is een auto-immuunziekte die gepaard gaat met ontstekingen in verschillende delen van het lichaam, waaronder huid, hart, longen, hersenen, bloedcellen, gewrichten en nieren. Een onderzoeksteam van de Emory Universiteit in Amerika denkt de dader nu ontmaskerd te hebben.

Overactivering B-cellen

Het onderzoek laat zien dat bij patiënten met Systemische Lupus Erythematodes (SLE) en Lupus er sprake is van overactivering van B-cellen. Deze cellen maken deel uit van het immuunsysteem van het lichaam. Daardoor worden meer antilichamen geproduceerd die vervolgens het gezonde weefsel van het lichaam aanvallen. Dit leidt tot een breed scala aan symptomen. Om tot deze bevindingen te komen, analyseerden de onderzoekers bloedmonsters van negen vrouwelijk lupuspatiënten en 12 gezonde personen.

Toekomstige behandeling

Met de nieuwe ontdekking hopen de onderzoekers dat ze de oorzaak van Systemische Lupus Erythematodes (SLE) en Lupus dicht op de hielen zitten. De Emory Universiteit blijft verder speuren in de hoop een behandeling voor deze vervelende ziekte te kunnen ontwikkelen.

Bronartikel

Het bronartikel is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 3   Gemiddelde:  3.7/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties