Schoolverzuim door rugpijn leidt tot werkverzuim

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 4 okt 2018

Niet naar school vanwege rug- of nekpijn? De kans is groot dat je dat straks ook vaker thuis blijft van je werk. Daarom adviseren onderzoekers om deze klachten al in de tienerjaren aan te pakken.

Scholier rugpijn

Tienerjaren

Rug- en nekpijn moeten al in de tienerjaren worden aangepakt. De gewoonte om je van school ziek te melden, wordt anders doorgetrokken naar de rest van het leven. Tieners die thuis blijven vanwege rugklachten hebben drie keer zoveel kans om later te verzuimen op het werk.

Impact

Dit is de uitkomst van een studie van Pieter Coenen en andere onderzoekers van de afdeling Sociale geneeskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Uit dit onderzoek blijkt, dat rug- en nekpijn in de tienerjaren een grote impact kan hebben op de latere arbeidsparticipatie. Net als in de schooltijd is de neiging groot om je bij klachten ziek te melden op het werk. De onderzoekers adviseren dan ook om deze klachten al in de tienerjaren al aan te pakken. Dit is van groot belang om mensen lang en duurzaam inzetbaar te houden.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties