Bijna 40 procent artrose-patiënten gebruikt groenlipmossel

Uit een onlangs gehouden onderzoek door Stichting Bewegen Zonder Pijn onder mensen met artrose en andere gewrichtsaandoeningen, blijkt dat bijna 70% de groenlipmossel kent. Twee jaar geleden was dit 30%.

GroenlipmosselDe Stichting hield het onderzoek via de website www.bewegenzonderpijn.com. Deze website trekt 350.000 bezoekers per maand. Aan het onderzoek deden 6608 deelnemers met gewrichtsaandoeningen mee. 76% van hen lijdt aan artrose.

Groenlipmossel

Groenlipmossel is een natuurlijke ontstekingsremmer die effectief werkt bij mensen met artrose. De bekendheid van groenlipmossel bij deze aandoening is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld.
Van de deelnemers aan het onderzoek die getroffen zijn door artrose, gebruikt bijna 40% groenlipmossel. De meeste patiënten gebruiken het voor langere tijd. Ze blijven het ook gebruiken wanneer de klachten verholpen zijn.

Tevredenheid over producten

Er zijn veel verschillende varianten groenlipmossel te koop. Er zijn vloeibare varianten, poeders, en capsules met vloeibare of droge inhoud verkrijgbaar. Het blijkt dat niet alle varianten met groenlipmossel de pijnklachten bij artrose even goed verhelpen. De tevredenheid van de verschillende varianten varieert ongeveer van 40% tot bijna 70%. Groenlipmossel in combinatie met een aantal andere ingrediënten werken het beste.

Hart- en vaatziekten

Rode gist rijstAan de deelnemers werden ook vragen gesteld over het risico op hart- en vaatziekten, en gebruik van medicatie en natuurlijke ingrediënten bij deze problematiek. Rode gist rijst wordt gebruikt als natuurlijk alternatief voor statines bij het verlagen van cholesterol. Mensen die in de risicogroep voor hart- en vaatziekten vallen, doen er verstandig aan om Rode gist rijst te gebruiken wanneer medicatie (nog) niet nodig is. Het bleek dat onder de deelnemers die in de risicogroep vallen en nog geen medicatie gebruiken, slechts 30% met Rode gist rijst bekend is, en 3% dit gebruikt. Meer bekendheid over de risico’s van hart- en vaatziekten en mogelijkheden van preventie hierbij, is nodig.

Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen