Verpakkingsontwerp voor reuma-medicijn wint award

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 2 feb 2016

Een verpakkingsontwerp voor een geneesmiddel tegen reuma heeft de Columbus Packaging Award 2015 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door het European Healthcare Compliance Packaging Council. Met dit initiatief stimuleert deze organisatie de ontwikkeling van slimme innovaties voor geneesmiddelenverpakkingen.

De winnende verpakking

De winnende verpakking

Innovatie oplossingen

Uit honderden inzendingen werd het verpakkingsontwerp van UCB gekozen. Het betreft een geneesmiddel tegen reuma in een voorgevulde injectiespuit. UCB is een biofarmaceutische bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van innovatiegeneesmiddelen voor ernstige ziekten van het immuunsysteem of het centraal zenuwstelsel. Daarbij denkt men ook in oplossingen om het leven van deze patiënten gemakkelijker te maken. De voorgevulde injectiespuit is daar een sprekend voorbeeld van.

De verpakking is gemakkelijk te openen met stijve vingergewrichten

De verpakking is gemakkelijk te openen met stijve vingergewrichten

Direct injecteren

Het winnende ontwerp omvat maar liefst 20 innovaties. Daardoor kunnen patiënten met reumatoïde artritis de verpakking gemakkelijker openen en het geneesmiddel direct injecteren. De verpakking is samen met reumapatiënten ontworpen. Dit heeft geleid tot meerdere openingsmogelijkheden, zodat ook patiënten met stijve gewichten altijd de verpakking kunnen openen. Daarnaast kan de productinformatie nu gemakkelijker uit de verpakking worden geschoven.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties