Nederlandse vrouw onbekend met heilzame werking van groenlipmossel en curcumine

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 16 mrt 2020

Achtentwintig procent van de Nederlandse vrouwen boven de vijftig weet niet dat groenlipmossel en curcumine een heilzame werking hebben op gewrichtspijn. Dit blijkt uit eigen onderzoek van Bewegen zonder pijn onder 9500 vrouwelijke respondenten boven de 50 jaar. Toch blijken groenlipmossel en curcumine twee van de bekendere supplementen onder deze doelgroep. Alleen glucosamine en chondroïtine werden in het verleden vaker gebruikt.

Bekendheid curcumine of groenlipmossel

Welke supplementen voor het bewegingsapparaat kent u, gebruikt u of heeft u in het verleden gebruikt? Uit de antwoorden op deze vraag blijkt opvallend genoeg dat 28 procent van de respondenten niet bekend is met supplementen als groenlipmossel of curcumine. Dit is opmerkelijk omdat 95 procent van de respondenten aangeeft last te hebben van een vorm van reuma. Zo’n 32 procent geeft aan wel bekend te zijn met de supplementen, maar hier geen gebruik van te maken. Daarnaast geeft 19 procent van de respondenten aan curcumine of groenlipmossel te hebben gebruikt in het verleden en 20 procent gebruikt het op dit moment. De resultaten zijn samengevat in onderstaande infographic.

Glucosamine en chondroïtine in het verleden bekender

Eerder zagen we dat veel vrouwen van boven de vijftig, die te kampen hebben met een reumatische aandoening, nog niet op de hoogte zijn van de heilzame werking van supplementen als groenlipmossel en curcumine. Maar hoe zit het met andere verkrijgbare supplementen voor het bewegingsapparaat?

Uit bovenstaande infographic blijkt dat groenlipmossel en curcumine in verhouding tot de andere supplementen die te verkrijgen zijn, redelijk bekende supplementen zijn. De meeste vrouwen van boven de 50 zijn bekend met glucosamine en/of chondroïtine. 38 procent van de vrouwen kent dit supplement en heeft dit in het verleden gebruikt, 15 procent gebruikt het zelfs op dit moment. Opvallend is dat het aantal vrouwen dat dit product in het verleden heeft gebruikt een stuk groter is dan het aantal vrouwen dat groenlipmossel en/of curcumine in het verleden heeft gebruikt, namelijk 20 procent meer. Hieruit kan opgemaakt worden dat Glucosamine en chondroitine vroeger een stuk populairder waren dan groenlipmossel en curcumine, maar dat het gebruik van deze supplementen nu weer flink afneemt.

Op dit moment zijn er wel meer vrouwen die groenlipmossel of curcumine gebruiken. 5,5 procent van de vrouwen gebruikt vaker groenlipmossel of curcumine ten opzichte van glucosamine of chondroïtine. Supplementen als collageen en MSM zijn met een relatieve 11,9 procent en 6,4 procent de minst bekende supplementen en worden op dit moment bijna niet gebruikt door vrouwen boven de vijftig jaar.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties