Dinsdag 1 december: BZP Live met orthopeed Jan Ide de Jong over artrose

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 24 nov 2020

Live-uitzending over de nieuwste ontwikkelingen rond artrose

Op dinsdag 1 december was de bekende orthopeed Jan Ide de Jong te gast in een nieuwe Live-uitzending van Bewegen zonder Pijn. Hoofdredacteur Eugène Mathijssen besprak met hem de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van artrose. Uiteraard kwamen ook de oorzaak van deze aandoening, preventie en alternatieve behandelingsmogelijkheden uitgebreid aan bod. 

Kijk de live uitzending terug (begint vanaf minuut 13:30)

Als u niets hoort moet u rechtsonderin de video op het geluidsicoontje klikken.

Of kijk de video terug op Facebook.

Kan gewrichtsslijtage gestopt worden?

In Nederland hebben bijna anderhalf miljoen mensen last van artrose. Tot op heden is er nog geen remedie om de slijtage van het kraakbeen te stoppen. De enige behandeling bestaat uit ontstekingsremmende pijnstillers om de pijn en stijfheid in de gewrichten te verminderen. Wereldwijd wordt door wetenschappers gezocht naar een mogelijkheid om gewrichtsslijtage te voorkomen of beschadigd kraakbeen te herstellen. Gaan ze er op korte termijn in slagen of blijft artrose een aandoening waar we mee moeten leren leven? In deze Live-uitzending besprak Jan Ide de Jong de nieuwste ontwikkelingen en onthult meer over het toekomstbeeld van artrose.

Zijn er alternatieven voor ontstekingsremmende pijnstillers?

In de live-uitzending vertelde de orthopeed ook meer over het ontstaan van artrose, wat de risicofactoren zijn en hoe u door veranderingen in uw leefstijl gewrichtsslijtage kunt voorkomen of de klachten kunt verminderen. Jan Ide de Jong vond het belangrijk om ook alternatieve behandelingsmogelijkheden te bespreken, waaronder natuurlijke ontstekingsremmers als vloeibare groenlipmossel, curcumine of zwarte bes-blad. Het is immers zo, dat veel mensen liever geen ontstekingsremmende pijnstillers gebruiken vanwege de bijwerkingen.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.