Colloïdaal zilver en goud en artrose

Colloïdaal zilver en goud is als alternatieve geneeswijze bij gewrichtsklachten niet zo bekend. Deze behandelingsmethode bestaat uit toediening van gedistilleerd water, waarin extreem kleine deeltjes van deze metalen rondzweven. Colloïdaal zilver zou een krachtig antibioticum zijn tegen schimmels, bacteriën en virussen. Het zou ook ontstekingen in de gewrichten kunnen bestrijden. En colloïdaal goud zou het immuunsysteem stimuleren, waardoor ontstekingsreacties in de gewrichten zouden kunnen afnemen. U merkt het al: ‘Bewegen zonder Pijn’ stelt deze tekst heel voorzichtig op. We zijn nog nergens een gedegen wetenschappelijke onderbouwing tegen gekomen dat deze ‘fonkelende’ therapie effect heeft.

Levenselixer van de Romeinen

In diverse culturen wordt aan goud en zilver al van oudsher geneeskrachtige eigenschappen toegedicht. De Chinezen lieten eeuwen geleden gouden munten meekoken in groente en rijst. Dit met de bedoeling om sporen van dit geneeskrachtige metaal binnen te krijgen. In de Middeleeuwen werden gouddeeltjes verwerkt in een levenselixer van de Romeinen. En in het Wilde Westen deed bijna iedere cowboy een zilveren dollar in zijn water en melk. Dit zou een zuiverende werking hebben. De farao’s in het oude Egypte stimuleerden de goudwinning om de gezondheidszorg op peil te houden. Ook zou zilver in de Eerste Wereldoorlog zijn gebruikt om gewonden te verzorgen. Klinkt allemaal mooi, maar de wetenschap heeft nog geen bewijzen gevonden dat goud en zilver écht herstellend werken.

Wat is colloïdaal goud of zilver?

colloïdaal zilver artroseHoe wordt colloïdaal zilver of goud eigenlijk gemaakt? Dit alternatieve geneesmiddel wordt gemaakt in een bak met gedistilleerd water met daarin goud- of zilverstaven. Door de waterbak wordt een elektrische stroom geleid. Er ontstaan elektrisch geladen metaaldeeltjes die in het water blijven zweven. Deze oplossing wordt vervolgens een aantal keer verdund. Dit goudwater en zilverwater wordt verwerkt in een vloeistof om in te nemen of in een crème om op de huid te smeren. Natuurartsen schrijven goudwater voor als pijnbestrijder. Bijvoorbeeld bij chronische gewrichtsontstekingen als gevolg van reumatoïde artritis en artrose. Zilverwater is volgens alternatieve genezers een natuurlijk antibioticum dat schadelijke virussen en bacteriën doodt. Het versterkt het immuunsysteem. En dit leidt tot een snellere genezing van allerlei aandoeningen.

Hoe komt u aan colloïdaal zilver of goud?

De meeste informatie over colloïdaal zilver en goud kan worden aangetroffen op ‘spirituele’ sites. En de meer serieuze sites verwijzen weliswaar naar allerlei wetenschappelijke onderzoeken, maar de bronvermelding ontbreekt steeds. ‘Bewegen zonder Pijn’ heeft dus geen mening over goudwater en zilverwater bij gewrichtsklachten. Uiteraard bent u vrij om colloïdaal goud of zilver eens uit te proberen om te zien wat het met úw klachten doet. Deze middelen zijn vooral verkrijgbaar bij reformwinkels en adviesdrogisten, of te bestellen via internet. Wilt u deze alternatieve therapie liever gaan volgen onder begeleiding van een natuurarts? Zoek dan eens op de site van de Vereniging ter Bevordering van Natuurlijke Geneeswijzen. Misschien zit er iemand in uw buurt:
https://vbag.nl/vbag-therapeutenlijst.html.

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Meer artikelen lezen in ons kenniscentrum

Gratis boekje "Bewegen zonder pijn"

Download nu gratis het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ t.w.v. € 4,95.

Download gratis

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Neem contact op.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen