Alternatieve behandeling artrose

Wanneer kiest u voor een alternatieve behandelingsmethode?

U heeft last van artrose, reumatoïde artritis of een andere reumatische aandoening. U heeft het gevoel dat de artsen u niet verder kunnen helpen. Dan is het verstandig om u ook eens te oriënteren op alternatieve behandelingstherapieën. Bijvoorbeeld als u van uw artsen te horen heeft gekregen dat er weinig of niets aan uw klachten kan worden gedaan. Maar ook als uw medicijnen niet optimaal werken, als de medicatie nare bijwerkingen geeft of als u het gebruik daarvan wilt verminderen, kunnen alternatieve behandelmethoden misschien helpen.

alternatieve behandeling artrose

Wordt het vergoed?

Alternatieve behandelingen zitten niet in het basispakket. Bij veel zorgverzekeraars kunt u wel een vergoeding ontvangen als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. De alternatieve behandelaar moet dan wel bij een erkende beroepsvereniging zijn aangesloten. Het is raadzaam om vooraf de polisvoorwaarden goed te bestuderen of even te bellen met de zorgverzekeraar. Een doorverwijzing van de behandelend arts is meestal niet nodig.

Alternatieve behandelingen:

Er is ook een andere pagina over behandelingen bij artrose. Daar worden ook enkele alternatieve behandelingen toegelicht.

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Meer artikelen lezen in ons kenniscentrum

Gratis boekje "Bewegen zonder pijn"

Download nu gratis het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ t.w.v. € 4,95.

Download gratis

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Neem contact op.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen