Curcumine met etherische oliën verbetert klachten knie-artrose

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 25 jun 2019

Een speciale vorm van Curcumine werkt evengoed bij artrose als Diclofenac. Dat blijkt uit een studie die is uitgevoerd door de Indiase fabrikant. Bij deze samenstelling worden de curcuminoïden omhuld door de etherische oliën uit de geelwortel zelf. Dit verbetert de opname en beschikbaarheid.


Een speciale samenstelling van CurcumineBCM-95® – helpt om de klachten bij knie-artrose te verminderen. Dit blijkt uit een studie die is uitgevoerd in opdracht van de fabrikant in India. Vastgesteld werd dat dit natuurlijke ingrediënt net zo goed werkt als Diclofenac, maar de bijwerkingen van NSAIDs worden vermeden.

Chemische hulpmiddelen

Curcumine wordt amper door de darmen aan het bloed afgegeven. Daardoor hebben de meeste producten nauwelijks invloed op de ontstekingen in de gewrichten. Fabrikanten passen daarom allerlei trucjes toe om de opname van deze Indiase specerij te verhogen. Soms worden daarbij zelfs chemische hulpmiddelen toegepast, zoals het donkerrode E-nummer Polysorbaat, dat ook wel als micellen op het etiket staat vermeld. Dit kan echter niet verhinderen dat de actieve curcuminoïden weer binnen een uur door het lichaam worden uitgescheiden.

Gewrichtsstijfheid

De Indiase fabrikant levert een speciale curcumine, waarbij de moleculen worden omhuld door de etherische oliën uit de geelwortel zelf. Daardoor wordt BCM-95® wel goed opgenomen. Bovendien blijft deze Bio-Curcumine minimaal acht uur in het bloed aanwezig. Tijdens deze studie kregen 139 patiënten met knie-artrose driemaal daags 500 mg van deze Curcumine met etherische oliën of tweemaal daags 50 mg Diclofenac. In beide groepen nam de pijn en gewrichtsstijfheid binnen twee weken bijna evenveel af. De personen die de Curcumine gebruikten meldden geen bijwerkingen.

Krachtige Curcumine

Volgens de directeur van het bedrijf – Benny Antony – zijn de goede resultaten waarschijnlijk toe te schrijven aan de combinatie van curcuminoïden en essentiële oliën van de geelwortel. Daardoor worden de actieve stoffen beter opgenomen en blijven langer in het bloed aanwezig. Deze bio-actieve vorm van Curcumine is in Nederland toegevoegd aan de duurdere vloeibare groenlipmossel–supplementen.

Bronartikel

Het artikel is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 4   Gemiddelde:  4.3/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties