Deelnemers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek knie- en/of heupartrose

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 9 mei 2018

Het Reumacentrum van de Sint Maartenskliniek start in samenwerking met het St. Elisabeth-Hospital in Meerbusch-Lank in Duitsland een wetenschappelijk onderzoek naar de dr. Bart app. Dit is een zelfmanagementapplicatie voor mensen met knie– en/of heupartrose. Deze app kunt u gebruiken op uw mobiele telefoon of tablet.

onderzoek dr. bart app

De dr. Bart app is ontwikkeld, omdat artrose veel voorkomt en helaas nog niet genezen kan worden. Voor patiënten is het niet altijd duidelijk welke behandelmogelijkheden er zijn en wat zij zelf kunnen doen om de pijn en stijfheid te verminderen. De dr. Bart app biedt daarom handvatten voor mensen met artrose in de knie en/of heup. U kunt een persoonlijk profiel instellen en haalbare doelen stellen om een gezondere levensstijl te bereiken. Daarnaast staat de app boordevol informatie en tips over artrose.

Het doel van dit onderzoek is om te beoordelen of de dr. Bart app de klachten kan verminderen bij patiënten met knie- en/of heupartrose. Het onderzoek duurt een half jaar. Meedoen is vrijwillig. Voordat u beslist of u wilt meedoen aan dit onderzoek, krijgt u uitleg over wat het onderzoek inhoudt. U kunt zich uitsluitend hier aanmelden voor het wetenschappelijk onderzoek met de dr. Bart app.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.