Google bindt strijd aan met reumatoïde artritis

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 30 aug 2016

Het moederbedrijf van zoekgigant Google – Alphabet – steekt samen met het farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline 640 miljoen in de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor o.a. reumatoïde artritis. De zoektocht richt zich op elektrische signalen die zenuwen blokkeren of stimuleren.

Bio-geneeskunde

Alles draait in dit nieuwe project om bio-geneeskunde, die zich richt op de zenuwen. Deze regelen alle functies van het lichaam door voortdurende elektrische stootjes af te geven. Soms gaat het om verkeerde signalen of opdrachten. Dan kunnen we ziek worden. De twee bedrijven willen nu apparaten ontwikkelen die de zenuwen blokkeren of juist stimuleren. Naast reumatoïde artritis concentreren beide bedrijven zich ook op diabetes en astma.

Bio-chip

artrose chipVolgens Alphabet en GlaxoSmithKline zou bio-geneeskunde wel eens beter kunnen werken dan medicijnen. Medicijnen komen immers ook daar in het lichaam waar ze geen functie hebben. Daardoor kunnen vervelende bijwerkingen ontstaan. De bio-chips worden vastgemaakt aan de zenuw die het verkeerde signaal afgeeft en daardoor de ziekte veroorzaakt. Het Feinstein Instituut in Amerika heeft al zo’n bio-chip bij patiënten met reumatoïde artritis uitgetest. Na 84 dagen waren de klachten sterk afgenomen. In het AMC in Amsterdam waren de resultaten echter wisselend en men heeft dan ook besloten om geen nieuwe patiënten dit te laten uitproberen.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.