Gratis informatieboekje osteoporose: alles over de ‘stille bottenroof’

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 28 jan 2021

In ons land hebben naar schatting één miljoen vrouwen en mannen boven de 50 last van osteoporose. Bij deze aandoening breekt het lichaam meer botweefsel af dan dat er aangemaakt wordt. U merkt amper iets van deze brutale bottenroof. Totdat u een onschuldige uitglijder maakt en spontaan een heup, pols of wervel breekt. Welke mechanismes zetten de botafbraak in gang en hoe kunt u dit proces stoppen of zelfs omkeren? Daar kunt u alles over lezen in het gratis boekje ‘Osteoporose: de stille bottenroof’ dat gezondheidsjournalist Eugène Mathijssen speciaal voor Bewegen zonder Pijn heeft geschreven.

Aderverkalking

Eén van de belangrijkste conclusies in dit boekje is, dat u alleen met calcium deze ‘misdaad’ niet kunt oplossen. Dit mineraal kan in zijn eentje deze onzichtbare diefstal van botweefsel namelijk niet stoppen. Calcium heeft immers een lange weg door uw lichaam te gaan voordat het de botten kan bereiken. Zonder de juist helpers blijft deze botopbouwende stof in uw bloed circuleren. Dit kan het proces van aderverkalking in gang zetten, waardoor het risico op hart- en vaatziekten toeneemt. In dit boekje wordt uitgelegd hoe u calcium daar krijgt waar u het wilt hebben. En dat is in uw botten.

3-traps raket

Eugène Mathijssen beschrijft dit proces als een 3-traps raket. Calcium moet eerst via de darmwand in het bloed worden opgenomen. Vervolgens moet dit mineraal door de botten worden geabsorbeerd. Tot slot moet het calcium ook door het botweefsel duurzaam worden vastgehouden. Mist u één stap, dan neemt de kans op osteoporose serieus toe. En bij elke stap spelen specifieke vitamines en mineralen een essentiële rol. Dit boekje bevat dus waardevolle informatie om uw botten sterk en gezond te houden. Het boekje ‘Osteoporose, alles over de stille bottenroof’ is gratis te downloaden. Krijgt u het liever in boekvorm thuis gestuurd? Dan betaalt u een kleine bijdrage in de verzendkosten.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.