Mysterieus biotech-bedrijf beweert artrose te kunnen bestrijden

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 18 apr 2017

Het biotech-bedrijf Samumed uit San Diego heeft een opzienbarende techniek ontwikkeld om huidweefsels, botten en gewrichten te herstellen. Het zeven jaar geleden opgestarte bedrijf is al 12 miljard dollar waard, maar is zeer mysterieus over de technologie achter de behandelingen.

Herstel kraakbeen

Om de behandelingen goedgekeurd te krijgen door de Amerikaanse toezichthouder FDA, moet er eerst nog veel onderzoek worden gedaan. Eén daarvan loopt naar de behandeling van androgene alopecia. Dit is een veel voorkomende vorm van haarverlies bij mannen. Mannen bleken na 135 dagen zeven tot tien procent meer haargroei te hebben. Een behandeling om beschadigd kraakbeen bij knie-artrose te herstellen is op dit moment het dichtst bij goedkeuring door de FDA.

WHT-genen

Er is wel al wat meer bekend over de geheimzinnige technologie die het Amerikaanse bedrijf heeft ontwikkeld. Het menselijk lichaam bevat mesenchymale stamcellen die beschadigd bot- en kraakbeenweefsel kunnen herstellen. Dit proces wordt aangestuurd door WHT-genen. Bij het ouder worden neemt het aantal WHT-genen in het lichaam af, zodat de herstelprocessen onvoldoende kunnen worden uitgevoerd. Dit kan leiden tot o.a. artrose en botontkalking. Het bedrijf claimt een techniek te hebben ontwikkeld om deze stamcellen toch te activeren, zodat deze aandoeningen door het lichaam zelf bestreden kunnen worden.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.