Werkt osteoporose-geneesmiddel ook bij artrose?

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 26 jun 2018

Eén van de meest besproken onderwerpen tijdens het EULAR-congres in Amsterdam was zoledroninezuur. Er zijn sterke aanwijzingen dat dit geneesmiddel bij osteoporose mogelijk ook effectief is bij artrose. Dit middel wordt voorgeschreven aan patiënten met osteoporose om de afbraak van de botten te remmen en om het skelet steviger te maken.

osteoporose-geneesmiddel ook bij artrose

Dringende kwestie

De Europese Liga tegen Reuma (EULAR) is een organisatie die de impact van reumatische aandoeningen op mens en maatschappij wil verminderen. Dit jaar (juni 2018) werd het jaarlijkse congres in Amsterdam gehouden.

“De belangstelling voor artrose neemt elk jaar toe, omdat we meer mogelijkheden voor behandelingen zien,”

aldus voorzitter Hans Bijlsma van het Universitair Medische Centrum Utrecht.

“Artrose is ook een dringende kwestie. In Europa zijn meer dan 130 miljoen mensen getroffen door deze degeneratieve gewrichtsaandoening.”

Veelbelovende onderzoeken

Bijlsma vindt het interessant, dat zoledroninezuur mogelijk ook ingezet kan worden bij de bestrijden van artrose. Tijdens het congres werden twee veelbelovende onderzoeken gepresenteerd naar de behandeling van pijnklachten bij patiënten met knie-artrose.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 22    Gemiddelde: 3.4/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties