Prik in bilspier blijkt effectief bij heupartrose

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 9 feb 2017

Er komt binnenkort een minder belastend alternatief voor de corticosteroïden injectie bij heupartrose. Voor deze behandeling moeten patiënten momenteel nog naar het ziekenhuis om de injectie in het heupgewricht te laten zetten door een specialist. Een prik in de bilspier met deze ontstekingsremmende pijnstiller blijkt echter net zo effectief.

Sporadisch

Het grote voordeel is dat de bilprik gewoon door de huisarts gezet kan worden. Het effect houdt ongeveer 12 weken aan. Een injectie in het heupgewricht wordt pas gegeven op het moment dat fysiotherapie of pijnstillers als ibuprofen en paracetamol niet meer werken. Volgens onderzoekster Desiree Dorleijn van het Erasmus MC wordt dit in praktijk slechts sporadisch gedaan. Als belangrijkste reden noemt ze dat een injectie in het heupgewricht zeer complex is.

Veel goedkoper

In de toekomst hoeven patiënten dus niet meer naar het ziekenhuis voor een pijnstillende injectie in de heup. Dat kan door de eigen huisarts in de bilspier worden gedaan. “Deze nieuwe methode is niet alleen minder complex en belastend, maar ook veel goedkoper,” aldus Dorleijn.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.