Succesvolle actie ‘Bewegen zonder pijn’ op Wereld Reuma Dag 2016

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 17 okt 2016

Op 12 oktober was het Wereld Reuma Dag. Traditioneel een dag dat vele miljoenen mensen over de hele wereld stilstaan bij de slachtoffers van reumatische aandoeningen. ‘Bewegen zonder pijn’ haakte daarop in met de actie ‘Laat zien hoe u in beweging blijft’. Stilzitten is immers geen optie bij een reumatische aandoening. Bewegen remt juist de ontwikkeling van chronische gewrichtsaandoeningen.

75.000 keer bekeken

Op de Facebookpagina van ‘Bewegen zonder pijn’ werd massaal gehoor geven aan de oproep om een foto van uzelf in beweging te plaatsen. Er werden veel ‘actiefoto’s’ geplaatst door de volgers van onze Facebookpagina. Het bericht werd door meer dan 75.000 mensen bekeken en meer dan 400 keer gedeeld. ‘Bewegen zonder pijn’ wil dan ook iedereen bedanken die aan deze actie heeft meegedaan.

Blijf bewegen met artrose

Mensen met artrose, reumatoïde artritis of een andere reumatische aandoening wordt geadviseerd om vooral in beweging te blijven. Minimaal vijf dagen per week een half uur matig tot intensief. Denkt u maar aan stevig doorwandelen, fietsen of zwemmen. Dit maakt de spieren steviger, voorzitter-bewegen-zonder-pijnwaardoor het aangetaste gewricht meer steun krijgt. De gewrichten worden bovendien soepeler en de pijn neemt af. Ook de voorzitter van ‘Bewegen zonder pijn’ heeft uiteraard aan de actie meegedaan. Tijdens een lange wandeling met zijn hond Nikki neemt hij haar op de schouder om haar uit te laten rusten.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.