Wereld Reuma Dag – 12 oktober

Ook bekend onder de naam World Arthritis Day (WAS)

WAD logoHet is vandaag Wereld Reuma Dag 2018, ook wel bekend onder de naam World Arthritis Day (WAS). Wereldwijd staan miljoenen mensen op deze dag stil bij de impact van reuma. Dit jaar is het thema van Wereld Reuma Dag: ‘Don’t Delay, Connect Today’. Mensen blijven veel te lang lopen met reumatische klachten, waardoor er vaak al te veel schade is aangericht. Dit geldt voor patiënten met artrose, reumatoïde artritis, fibromyalgie en andere reumatische aandoeningen. Een vroege diagnose zorgt ervoor dat mensen met reuma vrijwel normaal kunnen blijven functioneren door de bredere keuze uit behandelmethodes die de klachten kunnen beperken en/of remmen. Stichting ‘Bewegen zonder pijn’ ondersteunt deze actie dan ook van harte!

Vroegtijdige diagnose is essentieel

Veel mensen blijven vaak lopen met reuma gerelateerde klachten/symptomen. Vaak met de gedachten: ‘Het gaat wel weer over‘. Ook stellen veel mensen een bezoek aan de huisarts zo veel mogelijk uit door de hoogte van het eigen risico. Bij doorverwijzing naar een specialist, is men namelijk al snel door het eigen risico heen.

Begrijpelijk, maar niet verstandig. Het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer de kosten voor medische zorg oplopen, maar houdt u wel in gedachten dat u maar één lichaam heeft en hier de rest van uw leven mee moet doen. Vroegtijdige diagnose van reumatische aandoening is essentieel voor een fijner leven.

Nu klinkt dit wellicht zwaar, maar uit onderzoek is gebleken dat een vroege aanpak van reumatische ontstekingsziekten hun progressie afremt en het optreden van (ernstige) fysieke beperking tegengaat. Een vroege diagnose is dus essentieel om zo snel mogelijk een behandeling te kunnen starten. Op die manier kan de schade zo veel mogelijk beperkt worden.

Doe mee! ‘Don’t Delay, Connect Today’

Hoe snel bent u naar de huisarts gegaan? En wat waren uw eerste symptomen? Deel het met ons op Facebook of hieronder in de reacties en motiveer anderen om sneller naar de huisarts te gaan.

‘Don’t Delay, Connect Today’

‘Don’t Delay, Connect Today’

Actie van 2016 en 2017 groot succes

De afgelopen jaren is er ook een actie opgezet vanuit Bewegen zonder Pijn waarbij we mensen hebben opgeroepen om in beweging te komen. Vervolgens plaatsten veel bezoekers van Bewegen zonder Pijn foto’s op Facebook. Bekijk hier het resultaat.

Meer weten over reuma, artrose en de behandeling ervan?

In Nederland hebben meer dan 2.000.000 mensen last van een reumatische aandoening. Het feit valt dus niet te ontkennen dat reuma een échte volksziekte is. Het is daarom best verstandig om u goed te informeren over de oorzaak én behandeling van deze slopende groep van gewrichtsaandoeningen. Zodat u de eerste tekenen kunt herkennen als u nu nog gezond bent. Of dat u goed geïnformeerd blijft over wat u zelf kunt doen bij artrose of een andere reumatische aandoening. Download daarom gratis het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ via onze website.

Lees meer over Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes-blad: dit zijn enkele natuurlijke ontstekingsremmers bij artrose, die meestal veilig naast de reguliere medicatie gebruikt kunnen worden!
Meer artikelen lezen in ons kenniscentrum

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Gratis boekje "Bewegen zonder pijn"

Download nu gratis het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ t.w.v. € 4,95.

Download gratis

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Neem contact op.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 3   Gemiddelde:  3.7/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Reacties