Eerste testresultaten nieuw artrosemedicijn hoopgevend

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 28 dec 2015

Wetenschappers van het UMC Utrecht werken aan een nieuw medicijn dat ontstekingen, kraakbeenschade en pijn kan remmen. Het gaat om een combinatie van 2 ontstekingsremmende eiwitten. Dit wordt door middel van een injectie rechtstreeks in het aangetaste gewricht gespoten. Het duurt echter nog een paar jaar voordat dit nieuwe artrose-medicijn mag worden uitgetest op patiënten.

Sterke pijnstiller

injectie knie synerkineOnderzoeksleider dr. Simon Maasbergen is positief over Synerkine. Dit toekomstige medicijn bij artrose bevat de eiwitten IL-4 en IL-10. Deze worden al toegepast in onderzoek naar reumatoïde artritis. Apart van elkaar hebben ze geen effect. Maar als ze aan elkaar ‘geplakt’ worden, ontstaat een stof die ontstekingen in de gewrichten kan verminderen. Na toediening worden ze door het lichaam snel afgevoerd en dan is het effect voorbij. Synerkine heeft een drievoudige werking bij artrose: het remt de ontstekingen, vermindert de schade van het kraakbeen en heeft een sterke pijnstillende werking.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties