Veranderingen in dieet kunnen symptomen Reumatoïde artritis helpen verminderen

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 28 nov 2017

Onlangs publiceerden Indiase artsen een lijst met voedingsmiddelen, die een gunstig effect hebben op Reumatoïde artritis. Onder andere bosbessen, gember, olijfolie en groene thee zouden helpen om deze slopende ziekte beter te beheersen.

“Het ondersteunen van reguliere behandelingen met voedsel en voeding geeft geen bijwerkingen en is relatief goedkoop en gemakkelijk,”

zegt Dr. Gupta van de KITT Universiteit te Bhubaneswar.

Veranderingen in dieet kunnen symptomen Reumatoïde artritis helpen verminderen

Minder cytokines

De lijst bevat voedingsmiddelen die progressie van de symptomen van Reumatoïde artritis kunnen helpen verminderen. Het gaat om fruit, zoals gedroogde pruimen, bosbessen en granaatappels. Daarnaast staan volle granen, de kruiden gember en Curcumine, olijfolie en groen thee op de lijst. Deze voedingsmiddelen helpen o.a. bij verlagen van de hoeveelheid cytokines die ontstekingen kunnen veroorzaken bij patiënten met Reumatoïde artritis. Daardoor vermindert de pijn en stijfheid in de gewrichten.

Veganistisch dieet

De artsen adviseren daarnaast om geen vlees te eten en te stoppen met drinken en roken. Zij geven aan dat een veganistisch dieet, 7 tot 10 dagen vasten en het mediterraan dieet al langer worden aanbevolen bij Reumatoïde artritis. Ook Probiotica kan helpen om de symptomen van deze aandoening te verminderen.

”Artsen en diëtisten kunnen onze studie gebruiken om voedingsgewoonten een prominentere plaats in de behandeling te geven,”

aldus Gupta.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.