Ervaringen met Groenlipmossel

Reviews, beoordelingen en ervaringen met Groenlipmossel

Ervaringen
Twee Brusselse ziekenhuizen hebben een observatie-studie uitgevoerd naar het effect van onder andere vloeibare Groenlipmossel op lage rugpijn en knie-artrose. De onderzoekers constateerden een aanzienlijke verbetering van de pijn en bewegingsbeperking. De stijfheid nam bij de patiënten minder significant af. Er is intussen ook een vervolgstudie gedaan, waarvan de resultaten eveneens positieve effecten laten zien bij lage rugpijn.

Bent u op zoek naar ervaringen van andere mensen met artrose of gewrichtspijn die Groenlipmossel, Curcumine of andere natuurlijke ingrediënten hebben geprobeerd? Hieronder verzamelen we de ervaringen en reviews. Heeft u zelf ook een product geprobeerd om van uw pijn af te komen? We zijn benieuwd naar uw verhaal. Deel uw verhaal met ons.

Ter info: spijtig genoeg mogen wij, in het kader van de Europese wetgeving i.v.m. gezondheidsclaims, geen merknamen en verkooppunten vermelden in de ervaringen.

Reumatoloog zei dat ik genezen ben,raar!
Voor de reuma baxters gekregen,Remicade was zonder pijn! Reumatoloog zei dat ik genezen ben,raar! Nu veel pijn in nek en rug,facetten zijn kapot,ik neem voor deze ziektes Curcuma met boswelia, vitamine B de hele rim ram,en heb nu levertraan besteld,ben curieus wat het gaat geven,kga momenteel ook naar de chiropractor ben al tweemaal geweest zonder resultaat,maar ja das nog te vroeg zeker.
Debeir

Het gaat veel beter
Nu gebruik ik groenlipmossel en het gaat veel beter. Zelfs vergroeiing in vingers gaat veranderen.
Margreet

Fit zijn is ook veel waard
Met ons gaat het een stuk beter, sinds wij vloeibare Groenlipmossel gebruiken. Het hele verhaal wordt te lang, we zijn alle 2 niet jong meer en zijn nov. 2017 hiermee begonnen en gebruiken nu nog elke middag tussen de maaltijd 1 vol lepeltje, we doen het op dat tijdstip omdat ik veel medicijnen gebruik o.a. voor de schildklier. Groenlipmossel helpt ons niet alleen tegen artrose klachten maar helpt ons ook tegen die oververmoeidheid en onze hersenen lijken ook wat helderder te werken.
Vogelina Gaarenstroom de Jong

Gezondheid is onbetaalbaar
Ik heb 3 jaar plaquenil geslikt met erbij prednison, in mei 2018 kreeg ik ernstige bijwerkingen vd plaquenil en ben in juni 2018 direct gestopt, wel nog de prednison, ik heb toen de vloeibare groenlipmossel en andere natuurlijke ontstekingsremmers gaan gebruiken.
In augustus ging het zo goed dat ik de prednison ook heb afgebouwd, eind augustus was ik medicijnen vrij! Het is nu half oktober en het gaat nog steeds goed, ik kan 100% functioneren, werken, fietsen, het enige wat nog gebleven is, is wat stijfheid met name nog in mijn handen en knieën, maar dit is zo weinig, als dit zo de rest voor mijn leven blijft, teken ik ervoor. Gezondheid is onbetaalbaar.
Renee Sibbel

Ik beweeg als van ouds
Bij mij is artrose geconstateerd bij de arts. Ik ben begonnen met vloeibare groenlipmossel na 6 dagen was de pijn al gehalveerd nu een tijd verder voel ik vrij weinig ik beweeg als van ouds. Ik blijf dit dus gebruiken en kan het iedereen aanraden. Ik ben Fan.
Huub Giesen

Lopen als een kievit
Ik ben 57 jaar en heb 7 jaar geleden twee knieprotheses gekregen omdat mijn knieën waren versleten. Artrose. Sindsdien loop ik weer als een kievit. Sinds jaren heb ik ook pijn in mijn rug. Onderrug, bovenrug en nek met uitstraling naar mijn armen en handen waardoor ik vaak slecht slaap. Ook atrose. Een paar weken geleden kreeg ik ook last van mijn polsen, duim, andere vingers en voeten. De moed zonk me in de schoenen. Ik ben op internet gaan zoeken en vond op de site “Bewegen zonder Pijn” informatie over vloeibare groenlipmossel en andere natuurlijke ontstekingsremmers. Ik ben ze gaan gebruiken. Na een paar weken merkte ik dat de pijn minder scherp werd.
Anoniem

Wonder ingrediënten
Ik ben door de scan gegaan daar is vastgesteld dat mijn hele rug met artrose zit en de pijn was ondraaglijk ik kon niet meer lopen en was helemaal stijf. Tot ik via een website over vloeibare groenlipmossel en andere natuurlijke ontstekingsremmers en heb ze direct uitgeprobeerd. Tot heden bijna 1 jaar ben ik voor 90 procent pijn vrij. Ik neem deze natuurlijke ontstekingsremmers en bij mij was het resultaat binnen één week merkbaar. Ik kan niet meer zonder deze groenlipmossel leven. Het is ongelofelijk, de pijn die ik eerst had was echt onverdraaglijk. Voor mij zijn dit wonder ingrediënten. Tot slot mijn oncoloog heeft gezegd dat ik ze mag blijven gebruiken en zij heeft de naam opgeschreven voor patiënten die ook met artrose te maken hebben.
Sas

Minder pijn
Heb nog maar weinig kraakbeen in mijn knieën en vorig jaar meniscusoperatie in 1 knie gehad ivm scheur. Had tot voor kort nooit last van mijn knieën, maar afgelopen jaar 3x een grote ontsteking opgelopen in de geopereerde knie, waarvoor ik nu vloeibare groenlipmossel en andere natuurlijke ontstekingsremmers gebruik. Heb in mijn knieën vrijwel geen pijn, maar wel sterke zwelling. Had al eerder last van linkerpols- en duimwortelgewricht bij druk en draaibewegingen, zoals bij openen van potten en gebruik van takken- en snoeischaar. Na 2 weken gebruik deze natuurlijke ontstekingsremmers merkte ik dat de pols bij dit soort bewegingen duidelijk minder pijn deed. Of het ook wat met mijn knieën doet is nog niet duidelijk omdat ik op doktersvoorschrift nu een paar weken een medicijn moet gebruiken. Daarvan is de werking ook merkbaar.
Mies Bernelot Moens

Langer klussen
“Ik heb artrose in alle gewrichten van mijn vingers. Volgens mijn huisarts is daar niets aan te doen. Ik moet er volgens hem maar mee leren leven. Ik houd veel van klussen. Maar anderhalf jaar geleden merkte ik, dat ik dit niet zo lang meer vol kon houden. Door de pijn in mijn vingers moest ik noodgedwongen eerder stoppen. Dat is best frustrerend. Daarom ben ik op internet eens gaan zoeken of er iets bestaat dat de pijn kan verdrijven. Steeds weer kwam ik natuurlijke ontstekingsremmers tegen, zoals vloeibare groenlipmossel en/of curcumine en /of zwarte bes-blad. Ik dacht: laat ik deze natuurlijke ontstekingsremmer maar eens proberen. Al binnen twee weken begonnen mijn vingers beter aan te voelen. Vooral de pijn werd flink minder. Ik kan nu weer zonder problemen uren achter elkaar klussen.”
André Bijeman – Wijdenes

Net zo goed als uit Nieuw-Zeeland
“De artrose zit door mijn hele lichaam. De slijtage zit in mijn rug, knieën, voeten en ga zo maar door. Dus ik had altijd én overal pijn. De huisarts wilde me daarom ontstekingsremmende pijnstillers voorschrijven. Daar wilde ik absoluut niet aan, omdat ze veel nare bijwerkingen kunnen geven. Toen mijn man en ik bij vrienden in Nieuw-Zeeland op bezoek waren, werden we geattendeerd op de groenlipmossel. Deze zou heel goed helpen bij tegen gewrichtsklachten. Binnen paar weken begon het te werken. Ik had minder pijn en kon me beter bewegen. Toen ben ik op internet gaan zoeken of je het ook in Nederland kunt krijgen. Ik kwam vloeibare groenlipmossel en andere natuurlijke ontstekingsremmers tegen. Dat werkt net zo goed als de groenlipmossel die ik uit Nieuw-Zeeland heb meegenomen. Ik kan het iedereen aanbevelen.”
Thea Pater – Den Helder

Ik heb artrose in vingers en duim (noduli van Heberden en Bouchard) met allergie voor NSAID’s
Ik heb geprobeerd: Fysiotherapie, injecties cortisoïde. Via de site ‘bewegen zonder pijn’ en andere internetsites gelezen over groenlipmossel. Heb de vloeibare vorm besteld en gebruik, die nu een jaar. Heb sindsdien geen injectie meer nodig gehad en geen ontstekingen meer. Dus ook minder pijn. Is wel duur, maar als het helpt is eigenlijk niets te duur. Zou moeten worden opgenomen in de ziektekosten verzekering. Besparing t.o.v. de injecties. Ik vertel het aan iedereen, waarbij blijkt, dat groenlipmossel al wel heel bekend is en voor veel verlichting zorgt. H. Eekels

Ik heb pijn in de schouders, heupen, knieën.
Ik heb geprobeerd: vloeibare groenlipmossel en andere natuurlijke ontstekingsremmers. Toen ging de pijn weg. Daarna iets goedkopers gebruikt. Maar de pijn kwam terug, dus nu weer de duurdere variant. De pijn is gelukkig weer weg.
Niek

Niet normaal
“Al een tijdje had ik last van mijn linkerknie. Heel vervelend, want ik ben kapster en heb dus een staand beroep. Omdat de pijn steeds verder toenam, ben ik naar de fysiotherapeut gegaan. Na en paar behandelingen adviseerde hij me om toch maar eens een foto van de knie te laten maken. Het bleek dus een versleten knie te zijn. Al het kraakbeen was verdwenen. Twee weken later had ik een afspraak met de orthopedisch chirurg. Hij had een kunstknie op zijn bureau liggen en wilde de operatie met me bespreken.
“Dat gaan we dus niet doen,” riep ik en ben naar huis gegaan. Omdat ik veel overgewicht heb, ben ik als eerste naar een diëtiste gegaan. Daarnaast ben ik iedere avond 10 kilometer gaan fietsen op de hometrainer. Mijn man kwam via Google op het spoor van vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad. Ik ben deze natuurlijke ontstekingsremmers 80 dagen gaan gebruiken. Heb nergens meer last van. Echt niet normaal. Vijftien kilo afvallen, veel lichaamsbeweging en vloeibare groenlipmossel hebben me van een vervelende knieoperatie gered. Ik kan écht alles weer. Zelfs 9 kilometer wandelen. Inmiddels heb ik al heel veel klanten van mijn kapsalon aan de vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad geholpen. Bij iedereen werkt het prima. Een mannelijke klant was dolblij met mijn advies. Hij kon door de artrose bijna niets meer. Nu legt hij weer laminaat.” Konnie Bergwerff – Leusden

Nordic Walking
“Al een paar jaar heb ik last van artrose in mijn knieën. De pijn werd op een gegeven moment zo erg, dat ik met Nordic Walking stokken moest gaan lopen om mijn gewrichten te ontlasten. Anders kon ik écht geen stap meer zetten. Mijn schoonzus adviseerde me om vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad te gaan gebruiken. Na 40 dagen had ik niet het gevoel dat er ook maar enige vooruitgang in zat. Omdat mijn schoonzus wel goede resultaten met deze natuurlijke ontstekingsremmers had, heb ik toch weer door gegaan. Na 60 dagen begon ik te merken, dat de pijn steeds verder begon af te nemen. En na 80 dagen had ik mijn Nordic Walking stokken niet meer nodig. Ik had geen pijn meer bij het lopen. De pijn blijft weg, dus ik kan weer overal gaan en staan waar ik maar wil. Superieure natuurlijke ingrediënten dus. Kan ik écht aan iedereen aanraden die last heeft van de gewrichten. Het werkt gewoon.”. Mevrouw D. Bunt – Opheusden

Injecties in 1 knie, Durolane hielp goed, andere met Hyaloronzuur hielpen niet. Later heupprothese aan 1 kant gekregen en binnenkort ook prothese a.d. andere heup.
Maandenlang enorme problemen vanuit de te opereren heup gehad, veel pijn ook, vandaar vloeibare Groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad geprobeerd. Alle pijn verdween al na 3 weken, ook soepelheid herstelde, maar zak er wel nog steeds door want er is geen Kraakbeen meer. Dus alsnog de operatie binnenkort. Tineke

In 2014 kreeg ik last van spierreuma, bleef maar zenuwpijnen in nek, armen en benen houden, ondanks dat het bloedonderzoek uit wees dat ik in juli 2016 geen spierreuma meer had.
P.o. huisarts mocht ik 3x daags 2 paracetamol.
Maar de pijn ging er niet door weg.
Later las ik op reumaforum.nl over de natuurlijke ontstekingsremmer Groenlipmossel. Dit heb ik drie maanden gebruikt. En mede voor de onrustige, vermoeide benen een half uur voor het naar bed gaan 1 Magnesium tablet 150 mg en ben nu de paracetamol gaan afbouwen.
Vanaf verleden jaar juli`16 heb ik de huisarts en fysiotherapeut niet nodig gehad. Ik sport 2x per week en beweeg zonder pijn! M. Aangeenbrug

Ik heb artrose in knie, handen, voeten en onderrug. Altijd snijdende pijn vooral in de handen. Kon geen kopje koffie meer vasthouden. Door de vele pijn had ik weinig fut.
Ik ben naar de huisarts geweest en heb röntgenfoto’s laten maken. Ook hebben ze een bloedonderzoek gedaan. De huisarts heeft mij een kuur van 14 dagen predison 20 mg voorgeschreven. De NSAD medicijnen mag ik niet hebben. Dus blijft er prednison of tramadol over. Dit laatste slaap je de hele dag van en prednison heeft ook de nodige bijwerkingen. Op internet las ik over vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad. Ik dacht laat ik het proberen. Gebruik deze natuurlijke ontstekingsremmers nu 22 dagen. De scherpende pijn is zo goed als weg en de stijfheid van de gewrichten is soms nog aanwezig. Ina Groenwold

Ik heb atrose in beide knieën.
Slijmbeursontsteking in schouder.
Sjogren (reuma)
Bij toeval kwam ik op de site bewegen zonder pijn en de video van orthopeed J I de Jong over de werking van de groenlipmossel. Mijn eigen orthopeed was bereid mijn knieën in te spuiten om zo de pijn te verlichten. Ik heb hem en ook mijn reumatoloog verteld dat ik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad wilde gaan gebruiken. En bijna niet te geloven maar na 14 dagen merkte ik al een verbetering! Ben er gewoon mee doorgegaan. De ontstekingen in beide knieën zijn verdwenen en niet weer terug gekomen. Door de sjogren was ik soms onverwacht heel moe en ook dat is verleden tijd! Ik ben de heer J de Jong met zijn video ‘eeuwig’ dankbaar, zijn aanbeveling voor de vloeibare groenlipmossel heeft mij een leven met meer energie gegeven en zonder pijn. Alie van Ellen

Heb op jonge leeftijd (16 jaar) een operatie ondergaan i.v.m. scoliose (spondylodese Th5-L1), inmiddels de leedtijd van bijna 57 jaar en heb dus door de loop der jaren wat pijn te verduren gehad. Mij is gebleken dat goed blijven bewegen erg belangrijk is (ook met de pijn) en proberen er niet teveel bij stil te staan.
De vraag met wat ik door de loop der jaren geprobeerd heb om zo aangenaam mogelijk hier mee om te gaan is; “alles”. Maar nu ben ik sinds enige weken(6a7) begonnen met groenlipmossel te gebruiken en ervaar dat het werkt.
Ger

Ik slaap weer uitstekend. Gebruik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad nu 2,5 maand. Pijn is weg, de stijfheid is er nog wel af en toe. Geweldig! Trudy de Boer

Ik heb pijn in knie, polsen, vingers en handen, stijfheid met name in de ochtend wat het opstarten ernstig bemoeilijkte. Ik heb geprobeerd: Standaard Pijnstillers, paracetamol en lokale smeersels. Na aarzeling ( m’n de prijs was een drempel) toch begonnen met vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad. Na 7 dagen viel het me op dat ik gemakkelijker uit bed stapte en niet hoefde schuifelen. ook de handen werden soepeler. Elke dag weer verbaasde ik me over het positieve effect van groenlipmossel. Het is bij mij goed aangeslagen en ben blij met het resultaat. Ik draag geen knie brace meer naar het werk, mijn leven heeft meer kwaliteit gekregen, het was de investering meer dan waard! nellie Bieren

Ik heb zeer ernstige heupartrose met botontkalking. Ik heb gebruikt: Glucosamine in kombinatie met visolie. Uiteindelijk kwam de pijn toch terug. Daarna via via gehoord van de Groenlipmossel. Na plm. 14 dagen begon ik het te merken, de pijn nam af. Heb intussen Boswellia toegevoegd en Krillolie. Zo goed als geen pijn meer en kan goed bewegen! Enkele van mijn vriendinnen/kennissen gebruiken het ook, en met resultaat. Ik hoef niet aan de NSAID’s (met alle kwalijke gevolgen die die hebben).
Adri Bouma

Vloeibare groenlipmossel thans in gebruik (35dagen) nadat ik het artikel van Dr de Jong bij toeval las op internet. Mijn reeds geplande operatie, na overleg met mijn orthopeed, (voorlopig) uitgesteld vanwege de zeer positieve resultaten. Mijn motto, snijden kan altijd nog. Tevens gebruik(te) ik dagelijks groene thee met gemberpoeder wat duidelijk eveneens de pijnklachten vermindert. A. van de Luur

Na anderhalve maand vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad ingenomen te hebben, waren mijn artrose-klachten helemaal verdwenen! Ik had last van een pijnlijke linkerknie – door een ongelukje – maar de pijn is helemaal verdwenen, zodat ik weer gewoon kan lopen. Dat kon ik eerst niet,ikhad een stok nodig. A.E. Lambers

Bij de huisarts kreeg ik te horen dat de oorzaak van mijn pijnlijke dikke knie werd veroorzaakt door artrose. Als ik er veel last van zou hebben zou ik een verwijzing naar een orthopeed kunnen krijgen.

Bij de huisarts kreeg ik te horen dat de oorzaak van mijn pijnlijke dikke knie werd veroorzaakt door artrose. Als ik er veel last van zou hebben zou ik een verwijzing naar een orthopeed kunnen krijgen.
Op internet ben ik gaan zoeken naar behandelingen. Daar kwam ik al snel uit bij het boekje “Bewegen zonder pijn”.
Sinds een paar weken gebruik ik vloeibare groenlipmossel met andere natuurlijke ontstekingsremmers en de pijn is tijdens het lopen en fietsen weg.
Fantastisch. Aanvankelijk dacht ik dat ik mijn stijfheid kon bestrijden met meer lichamelijke training. Dat werkte echter averechts. De pijn werd erger.
Ik heb mijn knieën toen overbelast. Onverstandig.
C.Schuijtemaker

na de 80 dagen vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad is de pijn zo goed als weg. ik moet voorzichtig blijven en mijn schouders niet belasten, maar dat de pijn zo verminderd is, is een zege. het is wel erg de moeite waard om prijzen te vergelijken op interne. deze verschillen enorm! loes de jong

Ik gebruik n.a.v uw publicaties enkele maanden vloeibare groenlipmossel. Ik heb al tijden last van mijn enkels (kraakbeen is voor het grootste deel weg). Sinds het gebruik van groenlipmossel gaat het stukken beter. Ik tennis weer met meer bewegingsvrijheid en ik ondervind nauwelijks belemmeringen bij het lopen. Hans Jägers

Mijn hond heeft al jaren las van artrose hij is pas 4 jaar. Hij woont hier vanaf zijn 8 ste maand(zwaar mishandeld geweest). 16 december 2015 heeft hij zijn eerste TTA met verwijdering van gehele meniscus,19 februari 2016 zijn tweede TTA. Een assistent arts in opleiding begon over de groenlipmossel. Baat het niet schaadt het niet dacht ik. Hij slikte eigenlijk al een jaar of 3 op en af pijnstillers. Nu sinds 9 dagen groenlipmossel en merk nu al verandering. Eerlijk is eerlijk een hond kan geen placebo effect hebben. Ben benieuwd of het zo positief blijft gaan of misschien wel nog beter. Hij slikte Rimaldyl,carpodyl,carporal,metacam en zelfs tramadol. Hillegonda de vries

Nadat ik het boekje had gedownload, heb ik niet lang getwijfeld om te starten met vloeibare groenlipmossel/curcumine/zwarte besblad. Ik heb tevoren, jaren elke dag Glucosamine/Chondroïtine genomen, maar ik voelde geen beterschap. Ik neem nu ongeveer een vijftigtal dagen deze natuurlijke ontstekingsremmers en heb momenteel geen pijn meer in mijn vingergewrichten! Ik dacht aanvankelijk dat het niet zou helpen omdat de pijn niet direct wegging, maar binnen 40 dagen had ik al beterschap. De uitleg in het boekje, en de wetenschappelijke onderbouwde informatie van de natuurlijke ingrediënten tegen artrose, vooral van het veel belovende groenlipmossel geven vertrouwen. Heb al jaren last van artrose: nek, onderrug, heup, handen. 15 j geleden geopereerd aan nekhernia, 3j geleden een operatie aan duim (nieuw duimgewricht). Anoniem

Ik heb artrose in de onderrug, flinke uitstraling naar de bovenbenen. In 1990 nieuwe heup gekregen.
Er is niks wat ik niet heb geprobeerd van medicatie tot pijnpoli. Sinds 5 weken gebruik ik groenlipmossel Kan helaas niet zeggen dat de pijn weg is maar stukken minder. Helemaal weg zal het wel nooit meer gaan maar het verlicht wel. Wat ik jammer vind is de prijs dat kan ik niet altijd betalen. Nelly Walraven

Ik heb pijn in de heupen, stijve vingers in de ochtend en onzeker lopen bij het opstaan. Van de heupen is een röntgenfoto gemaakt; artrose. Van handen en voeten heb ik geen diagnose. Ik heb vloeibare groenlipmossel geprobeerd en had na drie weken veel minder klachten, geen stijve vingers meer, voeten zijn ‘steviger’, en ik slaap beter o.a. omdat ik minder heupklachten heb. Wel is het zo, dat als ik het een dag vergeet, de klachten meteen terug zijn. Maar daarom weet ik ook dat het helpt! Anoniem

Last van artrose in mijn r.knie, l.pols,kaakgewricht. Gebruik sinds juli 2015 groenlipmossel volgens recept en ik moet zeggen dat ik duidelijk minder last heb van bovengenoemde problemen. Zal het dus blijven gebruiken. Eerder heb ik nooit iets geslikt, wel soms een brace gedragen om knie en/of pols. J. van Rijnbach, 84 jaar

Ik heb artrose in enkel en tenen. Stijfheid en soms pijn. Dit heb ik gedaan om de pijn te verminderen: Oefeningen, enkele jaren geleden, diclofinac. Dat hielp wel, pijn valt voor mij mee, meer stijve gewrichten, soms moeite met lopen, na oefeningen gaat het weer. Gebruik nu 30 dagen vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad, merk iets van verbetering maar weet niet of het echt helpt, heb vaker goede perioden. Ik wandel en fiets veel. Elles

Ik heb artrose in de handen polsen, en ellebogen. En mijn rechter heup doet ook stellig mee. Ik heb ontstekingsremmers en veel paracetemol gebruikt, maar sinds vloeibare groenlipmossel gaat het prima. Natuurlijk zijn er dagen dat ik het nog wel voel, vooral ‘s ochtends, maar het is een hemel van verschil. Ik zal er dan ook niet meer mee stoppen.
Thea Hermsen

Ik ben met mijn man op 16 december 2014 in Vught bij de lezing van dokter de Jong geweest. Ik had toen al ca 5 maanden last van mijn linker pols. Diagnose: peesontsteking, later artrose en pseudo-jicht. De voorgeschreven ontstekingsremmers heb ik niet ingenomen. Vanaf 01-12-14 gebruik ik Groenlipmossel perna canaliculus. De controlerend reumatoloog is bekend met groenlipmossel! Inmiddels gaat het heel goed met mijn pols. Ik ben enthousiast, want we kunnen weer geweldige fietstochten maken.
J. Oerlemans

Heb Artrose, Ostheoporose, ziekte van Bechterew, een vastzittend heupgewricht en een degenererende knie. (Zelfde kant als de heup). De eerste ± 20 jaar de klassieke anti-ontstekingsmiddelen geprobeerd (ik vermoed zowat het hele gamma), daarna Ledertrexaat in combinatie met Dafalgan. In het begin ook in combinatie met naproxen. Tot ik ontdekte dat Naproxen expliciet vermeld stond in de bijsluiter van Ledertrexaat dat deze niet in combinatie mochten genomen worden. Daardoor werd het uitsluitend Dafalgan met Ledertrexaat. Ondertussen ook de andullatie matras aangeschaft. Omdat ik het gevoel kreeg dat Ledertrexaat op zich niet voldoende was om de ontstekingen te remmen, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor Anti-inflamatoire middelen en ben op de Groenlip mossel terechtgekomen. Op een zeker ogenblik ging het helemaal niet meer en heb ik de groenlipmossel bestelt. Vorige week vrijdag ben ik hiermee begonnen en na een kleine twee uur, voelde ik al verschil! Het “schuurpapier effect” in mijn heupgewricht was sterk verminderd. Nu een dag later, heb ik nog steeds veel minder pijn en hoop dat dit zo mag blijven en liefst nog verbeteren. Ga – naar aanleiding van jullie brochure, die ik later pas ontdekte – nu ook curcumine aan mijn voeding toevoegen.
Myriam De Becker (België)

Ik had altijd pijn in de botjes van de voorvoet. Daarbij veel pijn in de rechterheup met lopen, zitten en vooral als ik in bed lag, kon vaak alleen op de rug liggen omdat anders de pijn niet uit te houden was. Nadat ik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad ben gaan gebruiken was de pijn in de botjes van de voorvoet na 4 dagen weg. De heupklachten leken zelfs een beetje te verergeren! Maar na 20 dagen was de pijn ineens helemaal weg. Ik heb een jaar niet meer gewandeld vanwege de pijn. Nu na een dag slenteren over een jaarmarkt voelde ik dat mijn heup moe was, maar geen pijn. Nu kan ik mijn conditie weer gaan opbouwen. Anoniem

Had last van ochtendstijfheid, artritis in een vinger en een paar tenen. Volledig versleten knie door artrose. Jarenlang Glucosamine geslikt, zonder resultaat. Enkele maanden geleden begonnen met vloeibare groenlipmossel en al deze klachten zijn verdwenen! Met uitzondering van de knie, daar moet een prothese in. Was geen ontkomen aan, al in een te ver gevorderd stadium. Was ik maar eerder hiermee begonnen dat had ik mijn knie misschien wel kunnen redden. Marijke

Veel pijn in polsgewrichten en vingers (2013) gehad. Er zijn foto’s gemaakt; handtherapie en pijnstillers. Ook een tijd Groenlipmossel gebruikt. Echter na ruim 6 maanden gestopt, omdat het te duur is in gebruik; ik had er wel baat bij. Nu gebruik ik Glucosamine Chondroïtine 1500/500 mg. Ben pijnvrij. Ook beweging is belangrijk, doe yogaoefeningen. Sonja D. Rothe

Heb veel spierpijn en last van de heupen. Pijn van heup tot knie, tot onderin de voet. Dagelijks: neem veel vitaminen C, 2 tot 4 stuks. Eet brood met zwartebessenjam / siroop, strooi daarop curcumapoeder. Neem groenlipmossel uit Nieuw Zeeland. Gebruik dagelijks bij kleine beetjes (anders krijg je snel diarree) magnesiumpoeder-oplossing (Magnesium Verla 300), type Orange. Gebruik ook afwisselend: ijzertabletten, silicium, maca, multivitaminen, omega-3. Maar drink veel, beweeg veel, eet weinig. Probeer gezond te eten en niet te snoepen.
Gevolg: Loop weer bergje op, bergje af met weinig pijn, maar neem wel altijd hulpstokken mee. Kon een paar jaar geleden maar een paar honderd meter lopen. Ik schrijf veel “genezing/verbetering” ook toe aan de pure magnesium.
Wanny Schelling

Deel ook uw verhaal met ons.

Heb last van artrose in hals en onderdruk. Ik heb al 3 x groenlipmossel geprobeerd. De eerste maal nam ik het 3 weken en voelde ik al beterschap, maar ik moest altijd hoesten en kuchen vanwege een kribbel in mijn bovenste luchtwegen. Ik had hiervoor een maand lang gepuft met symbicort vanwege mijn jaarlijkse opstoot van c.o.p.d (asthma). Nadien heb ik nog 2 maal geprobeerd om terug te herstarten met groenlipmossel maar moest er telkens weer mee stoppen vanwege dezelfde klachten. Ik vind het zeer spijtig want ik voelde mij wel beter. De pijn in mijn hals en schouder waren veel minder. Ik kon weer functioneren.
Anoniem

Heb op advies van een kennis en natuurdrogist groenlipmossel genomen en ook collacept (dat de botten beter van elkaar schijnt te houden). Verder ben ik op advies van schoondochter/fysiotherapeut naar een sportschool gegaan voor spierversterkende oefeningen. Hierdoor en door meer bewegen worden de klachten steeds minder. Blijf nog steeds aardig achter bij loopgroepje in de duinen, maar ik kan in ieder geval nog meedoen.
Anoniem

Had last van stramme knieën bij het opstaan uit bed of vanuit de stoel. Ook soms wel wat pijnlijk. Vooral bij het lopen. Of ik artrose heb weet ik niet, maar het lijkt er wel op. Ik heb een aantal jaren glucosamine geslikt van mijn apotheek, in eerste instantie werkte het redelijk, maar de laatste tijd niet voldoende meer. Ik hoorde van kennissen van de groenlipmossel, en die hadden er positieve ervaringen mee, dus dacht ik ga ik ook eens Googlen naar de groenlipmossel. Het boekje bewegen zonder pijn besteld en ook gedownload, gelezen. Ik werd meteen enthousiast over deze natuurlijke ontstekingsremmer in vloeibare vorm. Ik gebruik het nu ruim 2 maanden en ik moet toegeven dat mijn stramme en soms pijnlijke knieën pijnloos zijn, en veel soepeler bewegen. Ik blijf het zeker gebruiken in de toekomst. Omdat ik toch al ietsje ouder wordt lijkt het mij wel verstandig om er mee door te gaan. Ik ben n.l. 61 jaar. Ook mijn hond, een Bordercollie, heeft behoorlijke artrose in de achterheupejes. Ze slikt al jaren onstekingsremmers/pijnstiller van de dierenarts, meloxidyl in combinatie met groenlipmossel gaat het nu een stuk beter. Is weer actiever en opgewekter. Voorheen was ze een beetje lusteloos. Ook voor haar blijf ik het gebruiken haar laatste paar jaar die ze nog hopelijk nog te leven heeft. Ze is immers al ruim 10 jaar. Ik kan niet anders zeggen dat groenlipmossel uit New Zeeland echt een must is. Had ik dit maar eerder geweten, dan had ik het allang gebruikt voor beiden.( Maar ja had ik maar)
A. Beek

Ik had veel pijn aan mijn knie. Ik heb ook moeten stoppen met mijn werk, ik werkte mijn leven lang in de horeca, maar de laatste jaren kon ik niet meer slapen van de pijn, en liep steeds slechter. Daarom werd mijn contract niet verlengd, met gevolg in de ww. Met een paar slechte knieën, en leeftijd kwam ik niet meer aan het werk, het lopen ging steeds slechter.
De orthopeed kon mij niet helpen omdat het nog niet zo slecht was dat ik nieuw knieën kon krijgen. Wel spuiten heb ik meerdere malen gehad, maar hielpen steeds korter, omdat je dan op zoek ga om toch vooruit te willen, las ik over de Groenlipmossel.
We waren in Spanje en daar waren ze te koop voor niet zo veel geld, en toen dacht ik nu ga ik het proberen. Ik heb er heel veel baat bij, de ontstekingen zijn heel veel verminderd. En kan zelfs weer een stuk lopen zonder moeite.
Wel moet ik steeds opletten dat ik niet te veel doet, want je moet het niet overbelasten. Het is versleten en dat gaat niet over, maar de ontstekingen heb ik aardig onder controle.
En slaap zelfs zonder kussen tussen mijn benen en hoef nog maar weinig ibuprofen te gebruiken voor de pijn.
Ineke

Na 50 jaar volleyballen kreeg ik last van slijtage in de rechter heup. Van bewegen zonder pijn kon ik alleen maar dromen. Ik heb zonder resultaat ruim een jaar glucosamine en chondroïtine gebruikt. Na het lezen van het boekje Bewegen zonder pijn ben ik overgestapt op het gebruik van vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad. Na enkele weken was de pijn al stukken minder en is mijn heupgewricht soepeler. Ik ga gewoon door en volg de aanbevelingen van het boekje. Wat een utopie leek, blijkt met deze natuurlijke ontstekingsremmers haalbaar. Een echte aanrader.
B. Scholten

Een paar weken geleden bij toeval op jullie site gekomen en gelezen over groenlipmossel bij artrose. Ik slik al jaren glucosamine en had het gevoel dat dit niet meer hielp. Sinds 2 weken ben ik over gestapt op groenlipmossel en echt geweldig! Wat een verschil en dat al zo snel.
E. Ligthart

Ik ben 51 jaar en heb veel artrose o.a. in mijn nek/hals, onderrug, heup, 2 vingers, knieën, pols. Sinds 18 september gebruik ik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad.De gewenningsperiode was voor mij 40 dagen. M.a.g. geen ochtendstijfheid meer, geen chronische pijn overdag en ‘s nachts. Geen gebruik van ontstekingsremmers en/of pijnstillers. Bewegen gaat soepeler, vooral fietsen en lopen (hardlopen gaat allang niet meer, helaas). Ik heb heel mijn leven altijd gesport en doe aan fitness, want dat zie ik als een workout: mijn gewrichten door te smeren en dus soepel te houden. Verder is buiten bewegen hélemaal mijn ding: lopen en fietsen. Ik moet wel altijd opletten dat ik mijn gewrichten niet overbelast, want door de artrose ben ik èrg blessure-gevoelig! Ik Let ook goed op mijn voeding: ik gebruik zo min mogelijk verzurende voedingsmiddelen, want die veroorzaken meer pijn. Ik ben dus èrg tevreden over vloeibare groenlipmossel, het is niet goedkoop. En ik heb geen structurele bezoeken meer bij de fysiotherapeut (smeersels, medicatie). Er zijn dus dingen waar je geen geld meer aan uit geeft, waardoor het kostenplaatje redelijk in balans blijft. Het is volgens mij ècht de moeite waard om deze natuurlijke ontstekingsremmers te proberen. Succes en Sterkte.
M. v. g. Marion van den Oetelaar

Sinds 2 jaar kan ik slecht lopen door pijn in mijn linkerbeen. Foto wees uit – uitgebreide artrose onderrug. Behandeling – alleen pijnbestrijding.
Om de pijn te verminderen deed ik fysiotherapie, oefeningen thuis, 3x 1000mg paracetamol en 3x600mg ibuprofen. En nog iets waar morfine in zat waar ik de naam niet meer van weet. Geen resultaat. En een jaar homeopathische middelen ook niet.
Na nu vier maanden groenlipmossel wel iets minder pijn maar nooit zonder.
Anoniem

Ik heb last gehad van mijn gewrichten en ben groenlipmossel gaan gebruiken nadat ik de video gezien heb van dokter Jan Ide de Jong.
Ik gebruik nu 2weken en moet zeggen het werkt. Ik wens anderen ook succes die het willen proberen.
A. v.d. Linden

Ik had last in de handen en ‘s ochtends het eerste halve uur veel rugpijn door stijfheid bij het bewegen, na hernia waaraan ik een slapende voet heb overgehouden. Tot mijn grote verrassing was de pijn ‘s morgens na het opstaan ineens verdwenen nadat ik 6 weken drie keer per dag de groenlipmossel heb geslikt. Nu gebruik ik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad nog twee keer daags en het blijft goed gaan, maar ik kan het nog steeds niet geloven…
Hiervóór heb ik bijna alles al geprobeerd en de groenlipmossel was mijn laatste poging. Hiervan verwachtte ik eigenlijk geen resultaat.
Heb jarenlang glucosamine, chondroitine en cmo genomen, maar zonder resultaat. Erbij: fysiotherapie, chiropractie, fysius-behandelingen, manuele therapie, orthomanuele therapie en acupunctuur.
Anoniem

Deel ook uw verhaal met ons.

Van alles geprobeerd, ik ben onder behandeling van een orthopeed in Zoetermeer Langeland geweest, en een aantal injecties gehad.
Daarna orthopedisch centrum in Delft (privé kliniek).
Het was nog niet voldoende versleten om mij te helpen aan een nieuwe knie, dus weer injecties, maar die hielpen mij de laatste keer maar 2 weken. Zij kunnen nu even niets doen, heel vervelend.
Kon op het laatst nog geen 500 meter meer ergens heen lopen, terwijl ik heel actief ben. Altijd in horeca gewerkt, dus voor mij een hele belemmering.
Ik heb mijn aangemeld voor nieuwsbrief “Bewegen zonder pijn” en bij de arts mijn probleem besproken. Hij adviseerde mij de groenlipmosselen te proberen, en als het na 80 dagen niet zou helpen moest ik er mee op houden, dan zou het mij niet helpen.
Het is heel gek, maar ik merk dat ik me steeds beter ga bewegen. Ik loop weer een stukje verder dan 500 meter. En ‘s nachts kan ik weer gewoon slapen. Iedereen die versleten knieën heeft, weet als geen ander hoe vaak je van de pijn niet meer kan slapen, en rommelt met kussens tussen je knieën, je weet niet hoe je moet liggen. Gek genoeg besefte ik pas dat ik weer goed slaap en zonder kussen tussen mijn knieën.
Natuurlijk is het nog niet helemaal over, en zeker niet als ik het overbelast heb, maar ik weet zeker dat het voor de helft nu al beter is, en ik ben nu een maand bezig. Ik kan niet wachten dat ik over een poosje weer zonder pijn door het leven kan gaan.
In ieder geval kan ik nu zeggen dat ik er baat bij heb, en al goed vooruit ga. Ik zal over een maand jullie graag vertellen hoe het verder gaat.
Ineke

Last van: Heup – vooral mijn handen en ook nog de rest van mijn lijf…! Niet te vergeten, ik ben ook diabetes patient-type 2. Ik was ook erg sceptisch, na zes weken werd ik ongeduldig, toch doorgegaan. Met resultaat Tot nu toe: ZONDER PIJN… wel blijven bewegen!
Anoniem

Na 6 maanden erg veel pijn en moeilijk kunnen lopen door slijtage in beide heupen en in een tussenwervelschijf. Fysio-manuele therapie en medicijnen van de orthopedisch chirurg hadden geen resultaat en nu na 12 dagen vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad is de pijn weg en kan ik weer normaal lopen, heerlijk, ik kan niet vertellen hoe blij ik ben. DANK U WEL.
F.A.van de Kolk-Bremer

Zelf heb ik eerst 80 dagen vloeibare groenlipmossel gebruikt. Bij de eerste week had ik al een geweldig resultaat. Na een nieuwe heup op 22 april 2014 dacht ik dat de volgende operatie mijn knie zou zijn. Na gebruik van vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad kan ik echt zeggen dat deze natuurlijke ontstekingsremmers mij een operatie hebben bespaard Ik voel me er behoorlijk goed mee. Mijn knie blijft goed en is helemaal geslonken. Wel heb ik soms nog wat lichtte pijntjes in mijn handen maar ik geef dat ook de schuld aan het regenachtige weer. En voorheen kon ik mijn handen niet goed gebruiken wegens stijfheid. Ik ben een grote fan van vloeibare groenlipmossel en vertel aan iedereen die het maar mogelijk ook kan gaan gebruiken voor de artrose doe het A.u.b. Het werkt geweldig!!
Vriendelijke groeten!!! Een trouwe fan:
Jenny Bouwen, 66 jaar

Op 12/12/2011 startte ik met vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad , op advies van de orthopeed, waar ik onder behandeling was voor o.a. een versleten knie. De pijn werd al snel minder (na 3,5 week) en verdween uiteindelijk geheel. Ook de pijn in de handen (vanwege artrose droeg ik handbraces) en was mijn rechterhand kromgetrokken.
Nu zijn we bijna 3 jaar verder en ben ik nog steeds een zeer tevreden gebruiker van deze natuurlijke ontstekingsremmers! De orthopeed heb ik niet meer bezocht, omdat dat niet nodig is. Het gebruik van pijnstillers is beduidend minder geworden.
Onlangs probeerde ik de smeerbare groenlipmossel op mijn knie. Zelden nog last van maar nu had ik behoorlijke pijn. Binnen 10 minuten was de pijn verdwenen!!! Ik was zo verbaasd hierover, dacht echt dat dit niet kon werken!Niets was minder waar dus!
In mijn omgeving gaan steeds meer mensen vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad gebruiken. En daar ook zoveel baat bij hebben.
Niet altijd, dat is spijtig. Het slaat niet bij iedereen aan, helaas.
Maar ik vind wel dat iedereen het moet hebben geprobeerd!
Yvonne W.

Ik heb ook erge last van artrose/reumatoide artritis (waarschijnlijk een combinatie) in de schouders en handen gehad. En ze hebben het ook wel eens fibromyalgie genoemd. Maar sinds ik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad gebruik (najaar 2011) heb ik er nog maar zelden last van en ook mijn reumatoloog schrijft mij sinds een jaar geleden geen diclofenac en zo meer voor omdat de bezinking goed is. Ik moest wel geduld hebben want ik begon pas echt een verschil te voelen na 7-8 weken gebruik.
Ik ken het via een vriendin van 86 ( nu 88 ) die ineens veel makkelijker kon lopen in en om het huis, zonder rollator. Zij had artrose in de knie en dat is nu ook over. Ik kan het echt aanraden, al is het in het begin wel duur, en het werkte niet bij iedereen die ik ken, maar als het werkt dan helpt het ook écht. Is echt geen placebo effect! En mijn jack russel had er ook baat bij, die wil nu tot midden in de nacht spelen en rondrennen. Vloeibare groenlipmossel is heel bijzonder spul dat absoluut meer bekendheid verdient.
Adriana

Ik gebruik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad sinds 1 mei van dit jaar. Ik was sceptisch over de reviews op de site van “bewegen zonder pijn”, die waren zo lovend, maar het is echt waar. In het verleden slikte ook ik 3x daags 2 paracetamol à 500mg en zonder effect. Diclofenac mag ik niet in verband met bloedverdunners, dus ben ik deze natuurlijke ontstekingsremmers gaan gebruiken. Ik ben heel blij dat ik ermee ben begonnen, ik heb geen pijn meer en alles is wat soepeler. Ook helpt het voor schouder en armen.
Tineke Rijnink

Ik fiets veel. Lopen doe ik minder in verband met mijn versleten knieën. Om de pijn te verminderen gebruik ik sinds een jaar vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad. Ik heb veel baat bij deze natuurlijke ontstekingsremmers. Zodra ik er even mee stop bemerk ik stijfheid in de gewrichten en voel ik hoe spieren zich verkrampen. Reguliere medicatie is voor mij geen optie in verband met bijwerkingen. Het is wel erg duur.
Anoniem

In de periode van de overgang heb ik diverse pillen en poedertjes geslikt voor het stramme gevoel wat ik had. Via een kennis ben ik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-bladgaan gebruiken. Het was best prijzig, na een maand voelde ik niet echt verbetering . Wondermiddelen bestaan natuurlijk niet. Zou ik het opgeven of toch verder gaan? Ik besloot het een kans te geven. Op het moment dat ik er niet meer zo mee bezig was maar wel trouw bleef innemen kwam het besef dat ik soepeler uit bed kwam, mijn vingers minder pijn deden…..uh..toch een beetje een wondermiddel…het werkt echt !!! Ik ben er blij mee.
Marly Scholten

Ik gebruik sinds enige tijd ook vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad omdat ik veel last heb van mijn versleten knie. Mijn klachten zijn echt enorm veel minder geworden!
”s Ochtends stap ik nu zonder stijfheid mijn bed uit. En ”s avonds is mijn knie haast niet meer dik! Ik heb zelfs weer kunnen skiën. Wel consequent innemen, want ik was het door omstandigheden een paar dagen vergeten en voelde meteen mijn knie weer! Gelukkig ging het snel weer beter toen ik deze natuurlijke ontstekingsremmers weer nam! Het is niet goedkoop maar het helpt echt dus voor mij is het de prijs dubbel en dwars waard!
Karin W.

Deel ook uw verhaal met ons.

Gebruik het nu 2 maanden. Ik ben geheel van mijn pijn verlost. Ik heb enkel artrose en kon bijna niet meer lopen, ik brak zelfs mijn enkel afgelopen winter.
Daarna ben ik vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad gaan gebruiken, nadat de breuk genezen was. Mijn knieën zijn ook niet stijf meer.
Wel heb ik soms last van misselijkheid en een opgeblazen gevoel, heeft dit met de groenlipmossels te maken, hebben meerdere mensen hier last van?
Gonneke

Heb 1 maand vloeibaar groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad genomen. Voelde snel verbetering van pijn en stijfheid;
s.verkerk

Gebruik het nu twee jaar voor de reumatoide artritis en ben helemaal van de medicijnen van de reumatoloog af. Die medicijnen daar kon ik niet tegen (heb ook diabetes waardoor ik gauw bijwerkingen kreeg). Vloeibare groenlipmossel, curcumine en/of zwarte bes-blad geven bij mij geen bijwerkingen.
Het is inderdaad wel veel geld, maar als je er echt beter van kunt functioneren… ik heb het er wel voor over hoor. Sommigen zijn het door mij gaan proberen omdat ze zagen hoe goed het met me gaat. Helaas werkt het niet bij iedereen. Bij mij ook pas na 7 weken.
R. van de Wakker

Deel uw verhaal met ons, alvast bedankt!

  • We vernemen ook graag van u de namen van de producten die u heeft gebruikt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer artikelen lezen in ons kenniscentrum

Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen