Eten van vis kan symptomen van reumatoïde artritis verlichten

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 27 jul 2017

Reumatoïde artritis-patiënten kunnen een aantal symptomen van deze ziekte verminderen door simpelweg vis te eten. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie van het Brigham en Women’s Hospital en de Harvard Medical School. De Omega-3 vetzuren in vis kunnen ontstekingen bestrijden die pijnklachten veroorzaken.

Minder pijn

vis eten reumatoide artritisTijdens deze studie vroegen de onderzoekers 176 patiënten met reumatoïde artritis om dagelijks de geconsumeerde voedingsmiddelen bij te houden. Aan de hand daarvan kon bepaald worden hoeveel vis de patiënten hadden gegeten. Deelnemers die minimaal twee keer per week van een vismaaltijd genoten, bleken minder last te hebben van pijnlijke en opgezwollen gewrichten dan patiënten die nooit of amper vis aten. Volgens de onderzoekers geeft het onderzoek aan dat patiënten met reumatoïde artritis een goede reden hebben om hun visconsumptie te verhogen.

Groenlipmossel

Vis bevat een hoge dosering van de Omega-3 vetzuren EPA en DHA met een ontstekingsremmende werking. Vooral vette vissoorten als makreel, haring en zalm bevatten veel van deze ontstekingsremmende Omega-3 vetzuren. Dit geldt ook voor de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel. Deze bevat naast EPA en DHA ook de Omega-3 vetzuren ALA, SDA, ETE, DTA, DPA en het zeldzame ETA. De Groenlipmossel kan het beste in combinatie met andere ontstekingsremmers als Curcumine of Zwarte bes-blad worden gebruikt. De vloeibare vorm wordt het beste door het lichaam opgenomen.

Bron

Een samenvatting van het bronartikel is online in te zien. Mocht u graag het volledige bronartikel willen ontvangen als PDF, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de webredactie. Vermeld daarbij dat u graag het artikel over vis en RA wilt ontvangen.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 9   Gemiddelde:  4.7/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties