Chronische gewrichtsontstekingen verhogen kans dementie

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 8 feb 2018

Verschillende reumatische aandoeningen verhogen de kans op dementie. Dat blijkt uit een Taiwanese studie die online is gepubliceerd in het International Journal of Rheumatic Diseases. Het onderzoek is uitgevoerd door de Chung Shan Medical University in Taichung.

gewrichtsontstekingen verhogen kans dementie

Artrose

Hoofdonderzoeker Kuan-Ting Chen en zijn team analyseerden gegevens uit de Taiwan National Health Insurance Research Database om een mogelijk verband tussen reumatische aandoeningen en dementie te onderzoeken. Er werd ontdekt dat vrouwen een significant hoger risico op dementie hebben bij het Syndroom van Sjögren, Systematische Lupus Erythematodes (SLE) en artrose.

Artritis psoriatica

Bij mannen was de kans op dementie groter bij het Syndroom van Sjögren, Artritis psoriatica en artrose. De onderzoekers vermoeden dat ontstekingen en medicijnen mogelijk een rol spelen.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 26    Gemiddelde: 4/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties