William Cortvriendt nieuwe voorzitter Stichting Bewegen zonder Pijn

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 7 mei 2018

Op 1 mei 2018 is William Cortvriendt aangetreden als voorzitter van de Stichting Bewegen zonder Pijn. De Stichting beheert een uitgebreid platform om mensen te informeren over alternatieve en aanvullende behandelingsmethoden om gewrichtspijn tegen te gaan. Naast het beheren van een website met bijna 500.000 unieke bezoekers per maand geeft de Stichting meerdere informatieboekjes en nieuwsbrieven uit. Ook worden er regelmatig bijeenkomsten in het land georganiseerd en live-uitzendingen via internet verzorgd.

Bestsellerauteur

William Cortvriendt

Met William Cortvriendt (61) heeft de Stichting Bewegen zonder Pijn een grote én internationale naam aan het roer. De arts is een veelgevraagd spreker en schrijft columns in onder meer HP/De Tijd. Daarnaast is hij auteur van de bestsellers ‘Hoe word je 100?’ en ‘Lichter’. In het eerste boek legde hij de wetenschappelijke basis voor veranderingen in levensstijl die welvaartsziekten daadwerkelijk kunnen voorkomen en zelfs genezen. Met zijn recente boek ‘Lichter’ heeft hij een aantal weken de bestsellerlijst in Nederland en België aangevoerd en beschrijft hij waarom we steeds dikker worden en waarom meer bewegen of minder eten niet helpt. De boodschap van Cortvriendt is dat we juist blijvend kunnen afvallen door lekker te eten van verse voeding met veel natuurlijke vetten. De populaire NPO tv-serie ‘Hoe word ik 100’ is gebaseerd op de analyses en behandelmethodes van Cortvriendt en trok 6 miljoen kijkers.

Preventie hart- en vaatziekten

William Cortvriendt gaat als voorzitter verder vormgeven aan de activiteiten van de Stichting Bewegen zonder Pijn. Zo gaat de Stichting in de toekomst niet alleen aandacht besteden aan gewrichtsklachten, maar ook aan andere gezondheidsproblemen. Op dit moment krijgt daarom de preventie tegen hart- en vaatziekten meer aandacht op het informatieplatform van Bewegen zonder Pijn. Op de website kan over dit onderwerp een gratis boekje worden gedownload. Dat is inmiddels al tienduizenden keren gedaan. Het gratis boekje over gewrichtsklachten heeft inmiddels meer dan 170.000 lezers. Onder leiding van William Cortvriendt moet Bewegen zonder Pijn verder uitgroeien tot hét informatieplatform over het behoud van de gezondheid.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 4/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties