Engels onderzoek: langer leven met slechte gezondheid in de toekomst

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 3 aug 2017

De bewoners van Groot-Brittannië moeten er op rekenen dat ze langer met chronische gewrichtsaandoeningen moeten leven. Het aantal mensen met artritis, reumatoïde artritis en rugklachten neemt alsmaar toe. Door de stijging van de levensverwachting is het daardoor voor veel mensen niet mogelijk om in een goede gezondheid oud te worden. Dit stelt een Engelse gezondheidsorganisatie in een recent gepubliceerd rapport.

Chronische gewrichtsklachten

ongezond ouder wordenThe Health Profile is samengesteld door Public Health Engeland. Eén van de conclusies is, dat we langer leven dan ooit. De levensverwachting in Engeland is voor mannen 79,5 jaar en voor vrouwen 83,1 jaar. Deze verlengde levensduur wordt echter ontsierd door een slechte gezondheid, waaronder chronische gewrichtsklachten.

Pijn in de nek en onderrug

Jongens die tussen 2013 en 2015 geboren zijn hebben een gezonde levensverwachting van slechts 63,4 jaar. Dat bekent dat ze 16,1 jaar met een slechte gezondheid moeten doorbrengen. Voor meisjes die in de zelfde periode geboren zijn, betekent dat bijna 20 jaar. Als de twee grootste risicofactoren worden overgewicht en een te hoge bloedsuikerspiegel aangemerkt. Klachten aan de onderrug en nek worden als belangrijkste oorzaken van ziekte aangewezen. In het rapport worden een aantal stappen genoemd om dit probleem aan te pakken. Dat zijn o.a. meer lichaamsbeweging en het verliezen van overgewicht.

Bron

Het rapport (Engels) is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties