Helpt vloeibare Groenlipmossel ook bij artrose zonder ontstekingen?

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 10 mrt 2016

Vloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad worden door steeds meer artrosepatiënten gebruikt om pijnlijke ontstekingen te bestrijden. Maar zijn deze natuurlijke ontstekingsremmers ook effectief bij ernstige spierpijn en artrose zónder ontstekingen? Deze vraag werd recent door een bezoeker van Gezondheidsplein aan orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong gesteld. Op deze website – evenals op ‘Bewegen zonder pijn’ – beantwoordt de specialist uit Ede regelmatig vragen van bezoekers. Deze vraag vonden wij wel heel interessant.

Geen bijwerkingen

groenlipmosselsVloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes-blad zijn natuurlijke alternatieven voor ontstekingsremmende pijnstillers. Het gebruik van deze zogenaamde NSAIDs gaat meestal gepaard met nare bijwerkingen, waaronder maagklachten. Daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar een veilige vervanger. Vloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad zijn momenteel één van de meest gekozen natuurlijke alternatieven bij gewrichtsontstekingen.

Verschil beoordelen

Jan Ide de Jong onderstreept in zijn antwoord, dat vloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes blad vooral effectief zijn bij gewrichtsontstekingen. Maar hij acht het zeer waarschijnlijk, dat deze natuurlijke ontstekingsremmers ook een goed resultaat geven bij spierpijn en artrose zónder ontstekingen. Hij adviseert om deze ontstekingsremmende ingrediënten acht tot tien weken te gebruiken. Dan is het tijd om terug te kijken en het verschil te beoordelen. Heeft u ook vragen over gewrichten, artrose of andere reumatische aandoeningen? Stel ook uw vraag aan de orthopeed. Jan Ide de Jong geeft doorgaans binnen twee weken antwoord.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.