Astaxanthine verlaagt bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 23 feb 2021

Aan Astaxanthine uit bloedregenalgen worden steeds meer gezondheidsvoordelen toegedicht. Iraanse onderzoekers hebben eens gekeken wat het effect van dit stofje op diabetes type 2 is. De conclusie: 8 mg Astaxanthine per dag verbetert de bloedsuikerspiegel.


Suppletie met Astaxanthine kan gunstig zijn voor mensen met diabetes Type 2. Uit een Iraanse studie blijkt, dat deze rode pigmentstof uit bloedregenalgen de bloeddruk verlaagt en het glucosemetabolisme verhoogt. Dit helpt om de bloedsuikerspiegel te verbeteren. Wetenschappers richten hun pijlen meer en meer op Astaxanthine, omdat het misschien wel de meest krachtige antioxidant blijkt te zijn. In deze rol beschermt deze natuurlijke stof zowel in- als uitwendig tegen ouderdomsverschijnselen.

Astaxanthine maakt zeedieren roze

Astaxanthine is een donkerrode kleurstof die wordt geproduceerd door de bloedregenalg (Haematococcus pluvialis). Dit eencellige organisme leeft onder andere in Arctische zeegebieden en dient als voedsel voor zalm, forel, krab en kreeft. Door te eten van deze algen krijgen ze die karakteristieke roze kleur. Hoewel Astaxanthine voor mensen veel gezondheidsvoordelen heeft, is het effect van inname van deze rode kleurstof op de bloedsuikerspiegel nog niet eerder onderzocht. Onderzoekers van de Ahvaz Juniishapur University in het zuiden van Iran hebben hier nu uitgebreid naar gekeken.

Lagere bloedsuikerspiegel

De universiteit voerde een studie van acht weken uit naar het effect van Astaxanthine-suppletie op de insulinegevoeligheid. Aan dit onderzoek deden 44 patiënten met diabetes type 2 mee. De deelnemers werden geheel willekeurig onderverdeeld in placebogroep en een Astaxanthinegroep, die dagelijks een supplement met 8 mg Astaxanthine kreeg. Na acht weken was de insulinegevoeligheid in de groep verbeterd. Met andere woorden: de bloedsuikerspiegel was verlaagd.

Natuurlijke ontstekingsremmer

Het effect van Astaxanthine op uiteenlopende lichaamsklachten wordt op dit moment wereldwijd onderzocht. Hoewel dit nog verder onderzocht moet worden, hinten een aantal studies op een anti-kankerwerking. Ook wordt er steeds meer bekend over het gunstige effect van deze bijzondere alg bij dementie, hart- en vaatziekten en maculadegeneratie. Daarnaast zou Astaxanthine net als vloeibare Groenlipmossel en Curcumine een effectieve natuurlijke ontstekingsremmer zijn bij onder andere artrose.
Hier kunt u meer lezen over wat Astaxanthine nu precies is en wat het allemaal kan doen voor uw gezondheid:
Astaxanthine: wat is dit en wat is de werking?
Superantioxidant Astaxanthine beschermt tegen veroudering en welvaartsproblemen

Bronartikel

Het bronartikel is online in te zien.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties