Veelgestelde vragen

Vragen over artroseOnze redactie krijgt vaak dezelfde vragen naar aanleiding van de inhoud van de website en de inhoud van het boekje ‘Bewegen zonder pijn’.

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen:

Hoe heet het middel met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad, en waar kan ik het kopen? Wat kost het? Heb ik een doktersrecept nodig?

Middelen met Groenlipmossel en/of Curcumine en/of Zwarte bes-blad kan iedereen vrij verkrijgen bij apotheek, gezondheidswinkel of drogist. Ook online is het te bestellen via meerdere kanalen. De prijs varieert per merk en per verkoopkanaal. Als beheerders van Bewegenzonderpijn.com mogen we echter niet bepaalde merken of verkooppunten aanbevelen. We verkopen zelf ook geen producten. Als u de ingrediënten via Google opzoekt (‘vloeibare Groenlipmossel met Curcumine en Zwarte bes blad’), dan zult u absoluut mogelijkheden vinden. Verder kunnen (mogen) we u dus niet op weg helpen.

Wordt het middel met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad vergoed door de verzekeraar?

Nee. Het betreft een voedingssupplement, en deze worden standaard niet vergoed. Het is ook niet mogelijk om het op doktersrecept te krijgen. Als u desondanks veel aan het middel hebt, en dit bij een verzekeraar kunt aantonen (bijvoorbeeld doordat u minder pijnstillers nodig hebt gehad dan voorheen, gedurende een langere periode), dan is het wellicht interessant om dit hen voor te leggen. Als er meerdere aantoonbare, positieve berichten bij verzekeraars neergelegd worden, dan zou het kunnen dat na verloop van tijd één (of meerdere) verzekeraar(s) het opnemen in hun vergoedingen. Maar vooralsnog is het dus nog niet zo ver.

Kan ik het middel met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad gebruiken naast mijn andere medicijnen?

Meestal wel, zie ook het artikel van apotheker Han Siem over veilig combineren van voedingssupplementen met medicijnen. De enige contra-indicaties (redenen waarom u het vloeibare middel níet zou mogen gebruiken) zijn:

  • Allergie voor weekdieren, want dat gaat niet goed in combinatie met de Groenlipmossel
  • Aanwezigheid van grote galstenen, want dat gaat niet goed in combinatie met Curcumine
  • Samen gebruiken met sulfasalazine (middel dat gebruikt wordt bij darmproblemen of reuma), want dat wordt beïnvloed door Curcumine

Verder kunt u voor de zekerheid bij uw eigen arts navragen of u alles mag eten. Als u om wat voor reden dan ook géén mosselen of geelwortel mag gebruiken, dan is dit middel voor u niet geschikt.

Hoe staat het met het wetenschappelijk onderzoek naar het middel met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad?

Hiervoor kunt u het beste uw vragen stellen aan de producent van het middel. Wij hebben hier niet de meest actuele gegevens van. Update: onlangs publiceerden wij berichten hierover naar aanleiding van recente onderzoeken. Lees hier meer over het onderzoek met de vloeibare formule. En hier kunt u meer lezen over de vervolgstudie daarvan.

Hoe lang moet ik het middel met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad blijven gebruiken?

In eerste instantie zou u het minimaal 80 dagen moeten proberen om te kijken of het werkt bij u. Als het binnen die 80 dagen niet (of niet duidelijk genoeg) geholpen heeft, dan kunt u daarná het beste stoppen: doorgaan heeft dan geen zin meer. Als het wél helpt, zou u met een lagere dosering kunnen doorgaan. Bij de meeste mensen is deze onderhoudsdosering noodzakelijk om te voorkómen dat de klachten terugkeren. Maar uiteraard staat het u vrij om hier mee te experimenteren: ieder lichaam is weer anders, en misschien hoeft u het niet per se te onderhouden. Wanneer de klachten toch terugkomen, is het overigens wel raadzaam om weer een hele periode de opbouwdosering te gebruiken, tot de klachten weer verminderd zijn.

Ik heb geen artrose, maar een andere gewrichtsaandoening. Helpt het middel met vloeibare Groenlipmossel bij mij misschien ook?

Dat is moeilijk te zeggen, omdat daar nog niet zo veel ervaringen mee zijn. Bij Reumatoïde Artritis (RA) weten we dat het in sommige gevallen ook goed kan helpen. Enkele positieve berichten ontvingen wij ook van mensen met:

U begrijpt dat het aan de hand van deze voorbeelden (n=1, n=2, … het zijn ‘maar’ enkelingen) niet te voorspellen is of dat ook geldt bij grotere groepen mensen met deze aandoeningen. Daarom moeten we u het antwoord schuldig blijven. Alleen Fibromyalgie is in een Belgisch onderzoek nader onderzocht. Hoewel het ook daar om een kleine groep deelnemers ging, gaven de uitkomsten geen aanleiding om het effect van dit vloeibare middel bij Fibromyalgie verder te onderzoeken. Het valt natuurlijk te proberen – maar verwacht er niet te veel van. En laat ons a.u.b. uw ervaringen weten als u het geprobeerd heeft, zodat we anderen ook van goed advies kunnen voorzien! 80 dagen is de advies-probeerperiode; als het binnen die periode niet geholpen heeft, dan heeft doorgaan daarná helaas geen zin.

Ik heb diabetes, kan ik het middel met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad dan veilig gebruiken?

Er zijn wel eens gebruikers met diabetes geweest die een verandering in de suikerspiegel rapporteerden direct ná gebruik van het middel. Dat zou te maken kunnen hebben met de aanwezigheid van natuurlijke suikers in Zwarte bes-blad. Anderen merkten hier helemaal niets van. Het is dus sterk aan te raden om dit (zeker in het begin) goed in de gaten te houden.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Stel uw vraag dan aan de redactie via deze pagina.

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 38    Gemiddelde: 4.5/5]
(advertentie)
Gezondheid aan huis