Download nu gratis ons nieuwe boekje: “Risico op hart- en vaatziekten verlagen?”

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 13 feb 2018

‘Bewegen zonder Pijn’ geeft sinds kort nóg meer informatie over het behoud van uw gezondheid. Naast veel aandacht voor chronische gewrichtsklachten, gaan we u nu ook uitgebreid informeren over de preventie van hart- en vaatziekten. Een logische stap. De risicofactoren voor reumatische aandoeningen en hart- en vaatziekten komen immers sterk overeen. Sinds kort kunt u een gratis boekje op onze site downloaden, dat een schat aan waardevolle informatie bevat over het gezond houden van uw hart en bloedvaten.

hart-vaat-boekje

Revalidatie

In ons land overlijden dagelijks 100 mensen aan de gevolgen van een hartinfarct of beroerte. Medisch specialist en wetenschappelijk onderzoeker Henk Viëtor kreeg ook een ‘wake-up call’. Hij werd getroffen door een hartinfarct, zonder dat er duidelijke signalen aanwezig waren. Daarom ging hij zich al tijdens zijn revalidatie verdiepen in de vraag: wat kunnen we nu doen om hart- en vaatziekten te voorkomen? Exclusief voor ‘Bewegen zonder Pijn’ schreef hij een helder en informatief boekje over zijn zoektocht.

Waarschuwing

Volgens Henk Viëtor gaat het juist met de preventie mis. Ongeveer 2,4 Nederlanders boven de 40 hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maar worden niet behandeld. Er zijn geen klachten, dus er is geen reden om naar de huisarts te gaan om cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerspiegel te laten meten.

“Het is dan wachten op de waarschuwing, zoals ik die ook heb gehad,” zegt Henk Viëtor. “Veranderen van de leefstijl is een belangrijke stap om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarnaast kunnen natuurlijke voedingssupplementen een grote bijdrage leveren.”

Het boekje kunt u hier gratis downloaden:
Naar de downloadpagina voor het gratis boekje over hart- en vaatziekten >>>

Lees ook het artikel Preventie hart- en vaatziekten >>>

Beoordeling van dit artikel:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 4.7/5]
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties