Live-uitzending met Martin Gaus trekt veel kijkers én vragenstellers

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 15 mei 2018

De tweede live-uitzending van Bewegen zonder Pijn heeft vele honderden kijkers getrokken. Na orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong was het dit keer de beurt aan de bekende hondenspecialist Martin Gaus. Een uur lang praatte hij iedereen bij over het thema honden en beweging. Daarnaast beantwoorde hij tijdens de uitzending tientallen vragen van kijkers.

Niet overdrijven

Tijdens de live-uitzending kwamen veel onderwerpen aan de orde, die met hond en beweging te maken hebben. Hoe lang mag je met een puppy wandelen? Wat voor sporten zijn leuk om het uw hond te doen? En wat voor soort beweging is nu geschikt voor oudere honden? Martin Gaus vertelde dat overdrijven niet nodig is. Een hond heeft dagelijks voldoende aan een wandeling van één tot anderhalf uur. Het liefst in een losloopgebied waar hij lekker kan snuffelen, rennen en spelen.

Gewrichtsklachten

Natuurlijk kwamen ook artrose en andere gewrichtsproblemen bij honden aan de orde. Zijn advies: probeer eerst met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes-blad de gezondheid van de gewrichten van uw viervoeter te onderhouden. Ook bij beginnende gewrichtsklachten is een natuurlijke oplossing voor het probleem het proberen waard.

Hebt u de uitzending gemist of wilt u deze nog een keer terugkijken? Dat kan hier:

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties