Vloeibare Groenlipmossel bij katten, honden, konijnen en paarden

Werkt vloeibare Groenlipmossel ook bij katten, honden, konijnen en paarden met gewrichtsproblemen?

Steeds meer mensen stellen aan ‘Bewegen zonder Pijn’ de vraag of vloeibare Groenlipmossel met Curcumine ook geschikt is voor dieren met gewrichtsproblemen. Het antwoord is: ja. Deze natuurlijke ontstekingsremmers worden al meer dan 30 jaar gebruikt door de meeste Nederlandse topruiters om de gewrichten van hun ren- en springpaarden in een goede conditie te houden. Dit basismiddel heeft model gestaan voor supplementen die nu ook gebruikt kunnen worden door mensen, katten, honden én konijnen.

groenlipmossel kat hond paard

Vloeibare groenlipmossel voor paarden

Lang voordat Groenlipmossel door mensen werd gebruikt om gewrichtsontstekingen te bestrijden, was dit weekdier uit Nieuw-Zeeland al ingeburgerd in de paardensport. Bijna alle topruiters in Nederland geven hun kostbare renpaarden en springpaarden een supplement met vloeibare Groenlipmossel en Curcumine. De belasting van de gewrichten is tijdens de trainingen en wedstrijden erg hoog. Daardoor neemt het risico op slijtage van het kraakbeen in vooral de kogelgewrichten toe. Dit gaat gepaard met pijnlijke ontstekingen. Maar liefst 15 procent van de paarden in Nederland is kreupel.

In het verleden zijn zonder succes meerdere middelen uitgeprobeerd om gewrichtsslijtage en gewrichtsontstekingen bij paarden te voorkomen én te bestrijden. Uiteindelijk bleek vloeibare Groenlipmossel met Curcumine zeer effectief te zijn. Dit middel wordt al bijna 30 jaar lang veel toegepast in de paardensport. De ervaring is, dat de gewrichten weer snel soepel en beweeglijk worden. Zelfs kreupele paarden presteren binnen enkele weken weer op het gewenste niveau.

Van paarden naar mensen

“Wat goed is voor paarden, moet ook goed zijn voor mij.” Dat bedacht een radeloze man uit het Gooi zich in 2009. Hij had last van artrose met pijnlijke ontstekingsprocessen in de knieën. Hij begon te kuren met de vloeibare Groenlipmossel met Curcumine, die uitsluitend op de veterinaire markt te verkrijgen was. Hoewel het ronduit een vieze smaak had, besloot hij toch het middel te blijven gebruiken. Na een paar weken waren de klachten vrijwel verdwenen. De kniegewrichten waren weer soepel en deden geen pijn meer. De vloeibare Groenlipmossel met Curcumine had hetzelfde effect op vrienden en kennissen die het middel ook waren gaan gebruiken. Daarop besloot hij dit product bij drogisten, apotheken en reformwinkels te brengen. Wel in een op menselijk gebruik afgestemde versie. Zo is de smaak nu bijvoorbeeld aangenamer. Anno nu wordt deze 100% natuurlijke ontstekingsremmer al in honderden winkels in Nederland en België verkocht. Ruim 70 procent van de gebruikers geeft aan veel baat te hebben bij vloeibare Groenlipmossel met Curcumine.

Vloeibaar is beter

De schelp van de Groenlipmossel wordt onder hoge druk geopend. Vervolgens wordt de Groenlipmossel verwijderd en door middel van een speciaal procedé vloeibaar gemaakt. Dit proces verloopt zonder verhitting. De ontstekingsremmende Omega-3 vetzuren, furaanvetzuren en eiwitten kunnen dus niet beschadigd raken tijdens het productieproces. Daardoor is een vloeibaar Groenlipmossel supplement vele malen effectiever dan het ‘uitgeklede’ droogpoeder. Zowel voor mensen als voor dieren. Het bevat immers alle ontstekingsremmende bestanddelen van de Groenlipmossel in hun oorspronkelijke onderlinge samenhang. Curcumine staat ook bekend als natuurlijke ontstekingsremmer. Helaas wordt dit specerij slecht door het lichaam van menen en dieren opgenomen. Door de curcumine te vermengen met de etherische oliën uit de Kurkumawortel wordt deze natuurlijke ontstekingsremmer wel in het bloed opgenomen. Bovendien blijft het tot acht uur in het lichaam actief.

Van mensen naar honden

Ongeveer één op de vijf honden van één jaar of ouder krijgt last van gewrichtsproblemen. Meestal gaat het om (osteo)artrose: overmatige slijtage van het kraakbeen in de gewrichten. Dit gaat gepaard met ontstekingen, waardoor er pijn en stijfheid kan ontstaan. Groenlipmossel wordt aan veel hondenvoeding als droogpoeder toegevoegd. Dit bevat echter alleen ontstekingsremmende eiwitten. Groenlipmossel bevat echter ook furaanvetzuren en Omega-3 vetzuren – waaronder een aantal zeer zeldzame – die vele malen krachtiger de gewrichtsontstekingen bestrijden dan alleen eiwitten. Daarom besloot de fabrikant van de humane vloeibare Groenlipmossel met Curcumine ook een aparte versie voor honden te introduceren.

Martin Gaus enthousiast over gewrichtenkuur voor honden

 

Katten verbloemen gewrichtsproblemen

kat groenlipmosselEen hond maakt er geen geheim van wanneer hij last van zijn gewrichten heeft. Hij staat moeilijker op uit zijn mand, gaat mank lopen en jankt van de pijn als hij het aangetaste gewricht belast. Katten zijn klein en lenig. Daardoor kunnen ze gewichtsproblemen heel eenvoudig verbloemen. Ook lopen ze meestal niet mank. Minder springen, het vermijden van traplopen en zich minder goed kunnen wassen zijn subtiele aanwijzingen dat de gewrichten pijn doen. Het is dan goed om te weten, dat er ook een speciale vloeibare Groenlipmossel met Curcumine supplement voor katten verkrijgbaar is.

Veel konijnen met artrose

Bijna alle konijnen vaan zes jaar een ouder hebben last van gewrichtsproblemen. Meestal gaat het om artrose bij het konijn. Ook bij jongere konijnen komt slijtage aan het kraakbeen steeds vaker voor. Net als katten laten konijnen niet merken dat er iets aan de hand is. Minder bewegen, huppen en eten, vermijden van obstakels, verstoppen, mank lopen? Dit zijn stuk voor stuk aanwijzingen dat er iets aan de hand kan zijn. Fijn om te weten dat er nu ook vloeibare groenlipmossel met curcumine speciaal voor konijnen verkrijgbaar is.

Geen Glucosamine meer nodig

Dierenartsen schrijven bij gewrichtsontstekingen standaard NSAIDs voor. Deze ontstekingsremmende pijnstillers veroorzaken echter ook bij honden, katten en konijnen veel vervelende bijwerkingen. Vloeibare Groenlipmossel met Curcumine is een 100% natuurlijke ontstekingsremmer, die veilig aan uw hond, kat of konijn gegeven kan worden. Er zijn geen bijwerkingen van bekend. Bovendien hoeft u geen Glucosamine supplement meer te geven. Groenlipmossel is namelijk ook een bron van Glycosaminoglycanen. Lees meer over bijwerkingen van Glucosamine bij de hond.

Twee kuren per jaar voor gezonde gewrichten

Vloeibare Groenlipmossel met Curcumine is verkrijgbaar honden, katten en konijnen. Twee volledige kuren per jaar (van 25-40 dagen) zijn voldoende voor het behoud van gezonde, soepele en pijnvrije gewrichten. Vloeibare Groenlipmossel met Curcumine is verkrijgbaar bij uw dierenarts of dierenspeciaalzaak. Doordat deze middelen vloeibaar zijn, kunnen ze gemakkelijk worden toegediend of door het eten worden gemengd.

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Download gratis het boekje ‘15 beste beweegtips voor honden’ t.w.v. € 4,95.

Gratis boekje "15 beste beweegtips voor honden"
Download gratis

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Neem contact op.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen