Universiteitsziekenhuis in Maastricht ontdekt mogelijk eerste medicijn tegen artrose

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 2 mei 2017

Het Maastricht UMC+ heeft mogelijk het eerste medicijn tegen artrose ontdekt. Het universiteitsziekenhuis heeft anderhalf miljoen subsidie ontvangen om deze spectaculaire vondst verder te ontwikkelen.

Eenvoudig stofje

De onderzoekers hebben een stof ontdekt die slijtage aan het kraakbeen afremt. Het lijkt er zelfs op, dat het slechte kraakbeencellen ook weer gezond kan maken.

“Alles wijst er op, dat dit stofje artrose bij de bron aanpakt. Het gaat hier bovendien om een eenvoudig stofje, dat heel goedkoop te maken is,”

zegt orthopedisch chirurg prof. dr. Lodewijk van Rhijn.

Leed besparen

Op dit moment bestaan er nog geen medicijnen die artrose kunnen voorkomen of genezen. De enige mogelijkheid om de pijn en stijfheid te verminderen, is het gebruik van (natuurlijke) ontstekingsremmers. Volgens de orthopeed zal deze ontdekking artrose-patiënten in de nabije toekomst veel leed besparen. Bovendien kunnen ook dure gewrichtsvervangende operaties voorkomen worden.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.