Helpt aluminiumfolie tegen gewrichtspijn?

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 24 jul 2018

Een jaar of tien geleden hebben de Chinezen en Russen aluminiumfolie ontdekt als magisch middel om van gewrichtspijn af te komen. De bekende Russische arts Skvortsov suggereert dat dit zelfs een geweldig alternatief is voor dure en schadelijke medicijnen. Volgens hem werkt het goed bij pijn in de nek, armen en rug, reumatoïde artritis, jicht, ischias en hernia.

aluminiumfolie

Bio-energie

Deze methode is bovendien ook nog verbazend simpel. Het enige wat u hoeft te doen, is een stukje aluminiumfolie met behulp van een verband om het getroffen gebied te wikkelen. Chinese en Russische artsen beweren dat de bio-energie die door het lichaam gaat, terugkeert naar de meridianen waar het vandaan komt. Daardoor zou de pijn verminderen. Het is belangrijk dat het aluminiumfolie 12 uur lang blijft zitten. Pas na een week kan de behandeling weer herhaald worden. Bij jicht wordt geadviseerd om aluminiumfolie om de beide duimen te wikkelen. Dit moet 12 uur blijven zitten en 12 dagen herhaald worden.

Geen bewijs

Bewegen zonder Pijn heeft nog geen wetenschappelijk bewijs gevonden van de werking van aluminiumfolie op gewrichtspijn. Sterker nog: het lijkt er op, dat Westerse wetenschappers nog niet serieus naar deze alternatieve behandeling hebben gekeken.
Gaat u het toch eens proberen? Dan horen wij graag uw ervaringen.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.