Zorgkosten flink omlaag door gebruik Calcium en vitamine D

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 9 mei 2017

Voedingssupplementen en levensmiddelen die verrijkt zijn met vitamine D en Calcium kunnen jaarlijks in de EU 200.000 botbreuken voorkomen. Dat stelt het internationale onderzoeksbureau Frost & Sullivan in een nieuw rapport. Dit levert een besparing van 4 miljard euro op de zorgkosten op. Dit bedrag is berekend door alle voorkomen botbreuken onder 55-plussers in de landen van de Europese Unie bij elkaar op te tellen.

17.000 heupfracturen

Volgens de onderzoekers van Frost & Sullivan kunnen botbreuken onder 55-plussers met 15 procent worden verminderd bij gebruik van 1000 mg Calcium en 15 µg vitamine D per dag. Dat kan het beste door dagelijks een voedingssupplement in te nemen. Door botontkalking – of osteoporose – breken veel vrouwen en mannen boven de 55 jaar een bot. In Nederland gaat het om 17.000 heupen, 12.000 polsen en 16.000 ruggenwervels per jaar.

Heel belangrijk: vitamine K

Naast vitamine D en Calcium spelen er meer voedingsstoffen een rol bij het behoud van sterke botten. Ook vitamine K en Magnesium zijn nutriënten die kunnen helpen om botontkalking te voorkomen. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk om de Calcium ook daadwerkelijk in de botten in te bouwen. Calcium die in het bloed achterblijft wordt namelijk tegen de vaatwanden afgezet. Dit kan aderverkalking tot gevolg hebben. Hier kunt u meer lezen over de kwaliteit van Calciumsupplementen én het behoud van sterke botten:

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.