Dit kruidensupplement gebruikt Nederland het meest

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 12 okt 2022

Gebruikt u een kruidensupplement? Dan is de kans groot dat het Curcumine bevat. Dit kruid wordt namelijk meer en meer door Nederlanders gebruikt. Op dit moment gaat het al om 36 procent van de supplementengebruikers. In dit artikel kunt u lezen waarom Curcumine steeds populairder wordt in ons land.

Nederland heeft massaal Curcumine ontdekt. Inmiddels neemt maar liefst 36 procent van de supplementengebruikers een tablet, poeder of capsule met dit kruidenextract. Daarmee is Curcumine het meest gebruikte kruidensupplement in ons land. Ook knoflook (21 procent), Cranberry en Echinacea (beide 16 procent) blijven onverminderd populair. Deze cijfers heeft onderzoeksbureau Multiscope onlangs naar buiten gebracht.

Verbeteren weerstand

Bijna de helft van alle supplementengebruikers in Nederland neemt vitamine D. Dat komt neer op bijna vier miljoen landgenoten. Ook multivitaminen (38 procent) en Magnesium (37 procent) blijven het goed doen bij mensen die hun gezondheid met supplementen willen onderhouden. Daarbij ligt bij 45 procent van de supplementengebruikers de nadruk op het verbeteren van de weerstand. Voor 44 procent van de mensen is het effect op de spieren, botten en gewrichten de belangrijkste gebruiksreden.

Gezondheidsvoordelen

De stijgende populariteit van Curcumine komt niet zomaar uit de lucht vallen. Er wordt steeds meer bekend over de grote gezondheidsvoordelen die dit kruid kan bieden. Het is inmiddels een vast ingrediënt in supplementen die de pijn en stijfheid in de gewrichten bestrijden. Het wordt dan ook steeds meer gebruikt door mensen met artrose, reumatoïde artritis en andere reumatische aandoeningen. Het is immers net als (vloeibare) Groenlipmossel en Zwarte Bes-blad een natuurlijke ontstekingsremmer.

Lees alles over Curcumine

Bewegen zonder Pijn heeft de afgelopen jaren heel veel geschreven over Curcumine. Met name over het effect op de gewrichten. Maar ook al andere gezondheidsvoordelen van dit kruid worden uitgebreid op onze website belicht. Hier kunt u deze artikelen nog eens nalezen:
Curcumine: ontstekingsremmend kruid uit Azië
Curcumine: 6 x goed voor uw gezondheid
Turmerosachariden remmen ontstekingen én beschermen kraakbeen
Er is veel mis met kwaliteit en werkzaamheid Curcumine

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.