Apotheker Han Siem over ontstekingsremmers bij gewrichtspijn

Apotheker Han Siem van Huizer Apotheek vertelt:


Ontstekingsremmende pijnstillers (NSAIDs) worden veel gebruikt door mensen met chronische gewrichtsklachten, zoals reumatoïde artritis en artrose. Volgens apotheker Han Siem zijn deze medicijnen bij langdurig gebruik niet veilig. Er bestaat dan een serieus risico op een maagbloeding of een hartinfarct. Ook zijn er vaak interacties met andere medicatie. Hij adviseert om ontstekingsremmende pijnstillers uitsluitend kortdurend of incidenteel te gebruiken. In deze video bespreekt Han Siem natuurlijke ontstekingsremmers die wel gedurende een langere termijn veilig gebruikt kunnen worden.

Meer informatie

Klik hier als u meer wilt lezen over NSAIDs en over de potentiële risico’s bij het gebruik van deze reguliere ontstekingsremmers. Voorbeelden van NSAIDs zijn diclofenac, ibuprofen, neurofen en aspirine. Hoewel deze middelen vrij verkrijgbaar zijn bij drogisten en gezondheidswinkels, is het gebruik ervan niet altijd zonder risico’s.
Er is ook een artikel op de site met meer diepgaande informatie over de NSAIDs ibuprofen en diclofenac >>>

Meer video-interviews bekijken? Zie deze pagina voor video’s met o.a. Orthopeed Jan Ide de Jong en Orthomoleculair Therapeut Marco van der Pol.

Als u meer wilt weten over de natuurlijke ontstekingsremmers, kunt u de volgende artikelen eens bekijken:

Heeft u vragen?

Misschien is het dan zinvol om het gratis boekje te downloaden. Dat kan via deze pagina. Als u het liever per post ontvangt (u betaalt dan 2,50 verzendkosten), kunt u het via dezelfde pagina ook bestellen.
U kunt altijd contact opnemen met de redactie als u vragen heeft.

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Meer artikelen lezen in ons kenniscentrum

Gratis boekje "Bewegen zonder pijn"

Download nu gratis het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ t.w.v. € 4,95.

Download gratis

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Neem contact op.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen