Dit wilt u weten als u een nieuwe knie moet krijgen

“Het is hoog tijd om uw knie te vervangen door een prothese.” Veel mensen zullen schrikken als de orthopeed met dit bericht komt. Vervolgens gaat u met heel veel onbeantwoorde vragen naar huis. De bekende orthopeed Jan Ide de Jong neemt op deze pagina alle tijd om u van A tot Z bij te praten over alles wat u over een knieprothese moet weten.

Orthopeed Jan Ide de Jong neemt met u het hele proces door van voorbereiding tot operatie

In Nederland worden per jaar meer dan 20.000 knieprotheses geplaatst. En dit aantal zal het komende decennium naar verwachting flink toenemen. Slijtage van de knie is immers de meest voorkomende vorm van artrose. Als u last heeft van knieartrose, dan komt ook voor u het moment dat de orthopeed zo’n gewrichtsvervangende aan u gaat voorstellen. Dat kan voor de nodige spanningen zorgen. 

Maximaal tien minuten

Na het advies van de specialist gaat u waarschijnlijk met veel onbeantwoorde vragen naar huis. De arts kan die immers niet allemaal beantwoorden in de maximaal tien minuten die u voor u mag uittrekken. Gelukkig is er orthopeed Jan Ide de Jong. Die neemt hier alle tijd om u van begin tot einde door het hele proces te loodsen, zodat u voldoende kennis opbouwt om de juiste beslissing te nemen.

Antwoorden op vragen

De bekende orthopeed weet als geen ander met welke vragen patiënten rondlopen die een knieprothese moeten krijgen. Daar geeft hij in de artikelen op deze pagina een helder en pasklaar antwoord op. Zoals wanneer een nieuwe knie, herstel na een nieuwe knie, hoe lang revalideren na een nieuwe knie en hoe lang gaat een nieuwe knie mee? Daarnaast vertelt de specialist meer over het verschil tussen de verschillende soorten protheses en welke soorten operaties het meest worden aanbevolen. Kortom: met de artikelen op deze pagina kunt u zich tot in de puntjes voorbereiden op zo’n toch wel spannende knieoperatie.

Kniegewricht gevoelig voor slijtage

Acht vragen die u moet stellen voor een knievervanging

Knieartrose: wanneer moet een prothese overwogen worden?

Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong: “Welke soort knieprothese is voor u de beste?”

Orthopeed Jan Ide de Jong: “Meer dan negentig procent van de mensen tevreden over nieuwe knie”

Actueel nieuws over knievervanging en knie artrose

Vragen over knieprothese aan orthopeed Jan Ide de Jong

Veel mensen hebben vragen gesteld over knieprotheses aan orthopeed Jan Ide Jong. Zoals:

 

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Gratis boekje "Bewegen zonder pijn"

Download nu gratis het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ t.w.v. € 4,95.

Download gratis

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Neem contact op.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen