Maken onze huizen gewrichtspijn van de hond erger?

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 20 feb 2019

Kruip eens op handen en voeten door uw huis. Dan ervaart u plotseling wat uw hond ook ervaart: vochtige en koude luchtstromen. U hebt daar geen last van. Maar uw hond met artrose waarschijnlijk wel!

Hond gewrichtspijn huis
Vele tienduizenden honden in Nederland hebben gewrichtspijn. Dit komt doordat de hond artrose heeft. En volgens een Engelse dierenarts maken mensen dat probleem alleen maar erger. En dat is de tocht in huis die wij niet voelen, maar onze honden wel.

‘Hondenperspectief’

Iain Booth adviseert eigenaren om eens op handen en knieën door het huis te kruipen om een echt ‘hondenperspectief’ te ervaren.

“Als uw hond last heeft van artrose, dan wordt de pijn gedurende de herfst- en wintermaanden alleen maar erger. Dat komt door vochtige en koude lucht die u alleen maar kunt voelen op het moment dat u op ‘hondhoogte’ over de vloer kruipt. U zult verrast zijn hoeveel koude luchtstromen er aanwezig zijn. Daar bent u zich niet bewust van als u gewoon rechtop door het huis loopt.”

Hondenmand

Om uw hond extra gewrichtspijn te besparen adviseert Booth om zoveel mogelijk tochtkieren in het huis dicht te maken. Verder kunt u laag bij de grond de ideale plek voor de hondenmand bepalen. Weg van alle koude luchtstromen die uw hond pijn kunnen bezorgen. Ook kunt u kiezen voor een verhoogd hondenbed om uw viervoeter niet op de koude vloer te laten slapen. Bovendien is een ‘hoge instap’ comfortabeler voor de aangetaste gewrichten. Van de vloer op en neer gaan legt meer druk op de gewrichten en veroorzaakt daardoor meer pijn.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties