Zo kiest u een speeltje voor uw kat

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 27 jan 2021

Een leuk speeltje voor uw kat bij de dierenwinkel gekocht, maar er is geen interesse? Probeer dan eerst de speelstijl van uw kat te achterhalen. Dan komt u wel thuis met een speelgoed waar uw huisdier helemaal los mee gaat.


Spelen is voor katten enorm belangrijk. Het vermindert de stress en houd ze mentaal en lichamelijk in een goede conditie. Maar er zijn zoveel soorten speeltjes, dat het vaak moeilijk wordt om er een uit te zoeken die uw kat écht leuk vindt. Elk kat is anders en heeft een voorkeur voor een bepaalde speelstijl. Met deze tips komt u waarschijnlijk wel met het juiste kattenspeeltje thuis.

Wat is de speelstijl van uw kat?

Een kat heeft verschillende speelstijlen. Zo zijn er katten die het liefst liggend op hun zij in een speeltje bijten. Weer anderen springen het liefst naar een speelgoed dat de vloer rolt. Dan zijn er ook katten die het liefst een speeltje uit de lucht op willen vangen. Probeer daarom eerst uit te zoeken wat de favoriete speelstijl van uw kat is. En koop daarna een daarbij passend speeltje in de dierenwinkel.

Nog wat speeltips voor katten

Denk goed na over de grootte van het speeltje. Katten hebben vaak de voorkeur voor kleiner speelgoed, omdat dit lijkt om het formaat van hun prooi, zoals een muis of een kleine vogel. Grote knuffels zijn geschikt voor katten die het speeltje graag met de voorpoten vastgrijpen en er met de achterpoten in ‘harken’. Koop speelgoed gemaakt van nepbont of veren, omdat de textuur het meest aanvoelt als een prooi. Veel speelgoed bevat kattenkruid om de kat aan te moedigen om te spelen. Maak u geen zorgen als uw kat daar geen interesse in heeft. Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld zestig procent van de katten op kattenkruid reageert. Vergeet niet om elk spel altijd af te sluiten met een traktatie of maaltijd, zodat al dat ‘jagen’ resulteert in een beloning.

Download nu gratis het boekje ’10 beste beweegtips voor katten’ t.w.v. € 4,95.


Download gratis

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen

Deel dit bericht

Deel via e-mail

Blijf gratis op de hoogte

Tip: blijf gratis op de hoogte van het laatste artrose nieuws. Meld u aan!

Let op: het noemen van merknamen in uw reacties is niet toegestaan. Doet u dit toch, dan wordt uw reactie direct verwijderd.

Reacties