Thuis én toch fit blijven

De beste natuurlijke tips voor weerstand, gewrichten, botten en hart- en bloedvaten

Meer binnen blijven betekent minder bewegen. Veel mensen vragen zich daarom af hoe ze hun gewrichten soepel, hart- en bloedvaten in conditie en botten sterk kunnen houden. Regelmatig bewegen is immers essentieel voor het behoud van de gezondheid. Bovendien draagt het bij aan het behoud van een goede weerstand. Bewegen zonder Pijn geeft u een aantal tips om deze moeilijke tijd zo goed mogelijk door te komen.

Houd gewrichten soepel

Natuurlijk houdt u zich zoveel mogelijk aan de adviezen van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar als u last heeft van artrose is het wel belangrijk om uw gewrichten intensief te blijven bewegen. Houd altijd minimaal anderhalve meter afstand als u toch een wandeling gaat maken of een op de fiets een blokje om gaat. Is de supermarkt niet ver van uw huis? Pak dan niet de auto, maar de benenwagen. Bewegen houdt uw gewrichten soepel en helpt om de pijn te verminderen.
Bent u moeilijk ter been of wilt u absoluut niet meer de deur uit? Probeer dan thuis minimaal een half uur per dag oefeningen te doen. Loop bijvoorbeeld een vaste route door alle kamers in uw huis. Of ga meerdere keren per dag de trap op en af. Bewegen zonder Pijn heeft een groot aantal oefenvideo’s om uw gewrichten te trainen. Deze helpen ook om uw uithoudingsvermogen te vergroten. U kunt ze hier vinden.

Verzorg gewrichten én verhoog weerstand

Deze onzekere tijden kunnen voor veel stress en angst zorgen. Deze factoren hebben een negatieve uitwerking op uw weerstand, waardoor de ontstekingen in de gewrichten kunnen verergeren. Blijf daarom natuurlijke ontstekingsremmers zoals vloeibare Groenlipmossel, Curcumine of Zwarte bes-blad gebruiken. Ze verminderen niet alleen de pijn in uw gewrichten. Zo is groenlipmossel rijk aan magnesium dat de weerstand tegen stress opbouwt. Daarnaast kunnen de Omega 3-vetzuren van dit weekdier de weerstand versterken. Ook van curcumine en zwarte bes-blad is bekend, dat ze een goede ondersteuning geven aan het immuunsysteem. U kunt meer lezen over de vele gezondheidsvoordelen van groenlipmossel en de gezondheidsvoordelen van curcumine.

Let op uw voeding

Bij een hele dag in huis kan de verveling toeslaan. De kans is dan groot, dat u deze gaat verdrijven door meer te snacken. Dit is slecht nieuws voor uw gezondheid. Gewichtstoename kan leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kan het proces van gewrichtsslijtage versnellen. Daarom is het belangrijk om in deze vreemde tijd toch zo gezond mogelijk te blijven eten. Nu u mogelijk veel tijd over hebt, kunt u meer aandacht besteden aan het bereiden van een gezonde maaltijd met verse ingrediënten. Op internet kunt een schat aan verrassende kookideeën vinden. Bent u geen keukenprins- of prinses? Kijk dan eens naar initiatieven in uw buurt. Steeds meer particulieren en restaurants bereiden fantastische en gezonde maaltijden. Deze kunt u ophalen of bij u thuis laten bezorgen. Ook kunt u een maaltijdbox bestellen. Deze bevatten de verse ingrediënten voor meerdere maaltijden en zijn altijd voorzien van de bijbehorende recepten. Steeds meer lokale ondernemers slaan de handen ineen en stellen samen onder het motto ‘support your locals’ een zeer gevarieerde maaltijdbox samen.

Supplementen voor meer weerstand

Juist in deze tijd is het belangrijk om voedingssupplementen te blijven nemen. Voor het behoud van een goede gezondheid in het algemeen en het verbeteren van uw weerstand in het bijzonder. Dat kan bijvoorbeeld met een multivitaminen- en mineralencomplex. Daar zitten alle nutriënten in die u dagelijks binnen moet krijgen. Daarnaast kunt u extra vitamine C nemen. Let op dat deze weerstand verhogende vitamine altijd vergezeld gaat van een bioflavonoïden-complex. Dit zijn natuurlijke hulpstoffen die de opname van deze vitamine verbeteren en de weerstand verhogende werking in uw lichaam versterken. Omdat u minder buiten komt, kan de zon ook minder vitamine D in uw huid aanmaken. Deze vitamine is onder andere belangrijk voor een goede werking van uw immuunsysteem. Neem daarom een voedingssupplement om tekorten aan deze essentiële vitamine aan te vullen. Andere supplementen die u kunt nemen voor meer weerstand zijn: Echinacea, Ginseng en uiteraard Curcumine.
Bij het ouder worden wordt de weerstand steeds minder krachtig. Astaxanthine is een ‘superantioxidant’ die een boost geeft aan een verzwakt immuunsysteem. Het is de donkerrode kleurstof uit bloedregenalgen die aan onder andere zalm, forel, kreeft, garnalen en flamingo’s een opvallende roze kleur geeft. Astaxanthine is 6000 keer krachtiger dan vitamine C en E. Let wel op dat u de natuurlijke versie van Astaxanthine kiest. Bij de productie van de goedkopere versies komt geen bloedregenalg aan te pas. Deze worden op een chemische manier geproduceerd uit aardolie.

Supplementen voor botten en hart- en bloedvaten

Ook de botten en hart- en bloedvaten kunnen het zwaar hebben in deze tijd van veel thuis zitten. Doe daarom thuis veel oefeningen en kies voor een gezond en verantwoord eetpatroon. Daarnaast kan het geen kwaad om extra maatregelen te nemen. Voor de botten kunt u het beste een supplement nemen dat rode algen bevat. Deze zijn rijk aan een natuurlijke vorm van calcium die goed door de botten wordt opgenomen. Lees meer over wat een goed Calciumsupplement nog meer moet bevatten om osteoporose te voorkomen.
Stress, te weinig lichaamsbeweging, ongezond eten en overgewicht zijn stuk voor stuk risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Helaas merkt u er amper wat van als uw cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerspiegel te hoog zijn. Laat deze waarden dan ook eens controleren als u in de toekomst uw huisarts weer eens bezoekt. Probeer daarnaast met natuurlijke ingrediënten uw hart- en bloedvaten in een goede conditie te houden. De volgende bestanddelen hebben een gunstig effect op uw hart en bloedvaten: Monacoline K uit Rode gist rijst, Omega 3-vetzuren, Chromium, Berberine, Co-enzym Q10, Bio-flavonoïden, Pijnboomschors en Resveratrol.

Deel dit bericht

Stuur door via e-mail Print pagina

Gratis boekje "Bewegen zonder pijn"

Download nu gratis het boekje ‘Bewegen zonder pijn’ t.w.v. € 4,95.

Download gratis

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Neem contact op.

Beoordeling van dit artikel:
Eugene Matthijssen

Geschreven door Eugène Mathijssen

Hoofdredacteur van Bewegen zonder Pijn. Gezondheidsjournalist en auteur van diverse gezondheidsboeken. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar alternatieve behandelingsmogelijkheden en andere natuurlijke kruiden en substanties met geneeskrachtige eigenschappen.
Neem contact op Eugène Mathijssen